Berekenen.nl
Geplaatst op 8 augustus

De beste manier om te stoppen met roken

Veel rokers willen wel stoppen met roken maar weten niet hoe ze dat moeten doen. Dat verschilt namelijk per persoon. Je kan het doen op eigen kracht, maar tegenwoordig worden stopen-met-rokenprogramma’s ook vergoed vanuit de basisverzekering. Welke weg jij kiest is niet belangrijk, als je maar je best doet.

Stop met excuses maken

We hebben het allemaal wel gezegd “Ik stop morgen”. Je weet zelf dan al dat echt een leugen is. er zijn namelijk altijd wel excuses te bedenken om het stoppen met roken uit te stellen, maar daarmee maak jij het jezelf alleen nog maar moeilijker. Draai er daarom niet omheen en stop direct met roken. Maak deze afspraak niet met jezelf maar ook met je vrouw, vriendin en kinderen. Deze mensen kunnen je namelijk steunen met het stoppen met roken.

Beloon je zelf

Weet je eigenlijk wel hoeveel geld je per maand uitgeeft aan sigaretten? Iemand die een klein pakje per dag rookt geeft al snel €180 per maand uit. Moet je nagaan hoeveel dit over een aantal jaar is. de prijzen van sigaretten gaat namelijk alleen nog maar omhoog omdat de overheid wil dat zoveel mogelijk mensen gaan stoppen met roken. Dit problemen ze te stimuleren door de prijzen aanzienlijk hoog te maken waardoor niemand meer sigaretten wilt kopen. Een goede reden om te stoppen met roken is dus al het geld wat je kan besparen. Beloon jezelf daarom met het geld dat je bespaart door te stoppen met roken. Doelen stellen helpt je namelijk bij het stoppen met roken. Een doel is namelijk een motivatie om iets te doen. Bereken hier hoeveel jij kan besparen door te stoppen met roken.

Vervang je sigaretten met iets gezonds

Sigaretten hebben zoals iedereen wel weet een negatief effect op je gezondheid en conditie. Trek daarom er lekker op uit en oefen een sport uit doe je leuk vindt. Je hoort namelijk vaak dat stoppen met roken voor gewichtstoename zorgt. Dat hoeft zeker niet. Wil je graag snoepen? Kies dan voor een gezonde snack. Hierdoor zorg jij dat je niet aankomt en ben je ook nog eens gezond bezig. Dat is toch de combinatie die je wilt? Wie wil er nou niet gezond bezig zijn?

Waarom zijn sigaretten zo gevaarlijk?

Nicotine zorgt ervoor dat je lichaam verslaafd raakt aan een sigaret, maar je kunt ook mentaal verslaafd raken. Zodra je stopt met geloven dat roken je leven beter maakt. Als een sigaret je leven echt zoveel beter maakt, zouden niet rokers toch heel erg stom bezig zijn? Als het echt zo goed was zou er toch niet zoveel aandacht aan besteed worden om zoveel mogelijk mensen te laten stoppen? Hebben je ouders je gestimuleerd om te gaan roken, omdat het zo’n genot is? Nee absoluut niet. Er zijn juist heel erg veel mensen die het je afraden. Het is namelijk een verschrikkelijke verslaving die je een ander absoluut niet gunt. En nee, het is ook niet stoer. Verplichten je vrienden je om te gaan roken omdat je er anders niet bij hoort? Dan zijn dat niet de juiste vrienden. Het gaat namelijk om de persoon en niet om een sigaret. Stoppen met roken dus!