Berekenen.nl
Geplaatst op 19 juni

Vier mijl hardlopen: mooie afstand voor een breed deelnemersveld in Papendrecht

Hardloopwedstrijden zijn er over allerlei afstanden, van heel kort tot marathons en zelfs langere wedstrijden. Veelal worden die afstanden uitgedrukt in kilometers, maar zelfs in Nederland is dat niet altijd het geval. In Papendrecht bijvoorbeeld, daar spreekt men van de 4 Mijl van Papendrecht. Het is een afstand die al lange tijd gelopen wordt. Het gaat om 4 rondes van steeds een Engelse mijl, waardoor er sprake is van zo’n 6,4 kilometer aan afstand. Het is een afstand die veel lopers goed kunnen hebben, om zoveel mogelijk verschillende mensen mee te laten doen.

Hardlopen of fietsen

Een aantal mijl is goed geschikt om te hardlopen, net als om de afstand te fietsen. Een rondje van 1 mijl is op de fiets aan de korte kant, maar biedt voor hardlopers over het algemeen wel een interessante uitdaging. Dat blijkt natuurlijk ook uit de hardloopwedstrijd in Papendrecht. Er doen veel mensen mee, ook in een aantal estafetteteams. Dat maakt het iets makkelijker om de afstand te overbruggen, om meer mensen mee te laten doen en op die manier veel geld op te halen voor het goede doel.

Mijl naar voet omzetten

Vind je het lastig om te rekenen met mijlen en in andere Engelse afstandseenheden? Veel mensen hebben moeite om die om te rekenen, bijvoorbeeld van mijl naar voet. Met onze handige tool wordt dat een stuk gemakkelijker, om een beter beeld te krijgen bij zowel het aantal mijlen als het aantal voet. Dat kan handig zijn als je wilt weten hoeveel voet er in een mijl gaat, zonder dat je precies hoeft te weten hoe lang een mijl is. Wij helpen je het eenvoudig om te zetten, zodat je altijd de juiste aantallen gebruikt op het moment dat je die nodig hebt.