Berekenen.nl
Geplaatst op 6 februari

Dit is waarom dorp aan A50 boos is: ‘Dertig meter led-mast is overlast’

Elke automobilist die onlangs de A50 van Veghel naar Eindhoven heeft gereden, zal daar een spandoek met slogans hebben gezien. Willem Smits drijft elke dag met een gigantische hoogwerker een andere slogan over de Eerdeweg. Hij wil voorkomen dat er op het terrein een enorme reclamemast komt.

Er moet een dertig meter hoog digitaal reclamebord komen. Smits is niet de enige tegenstander: ook veel andere inwoners van Eerde houden niet van de pilaar. Ze vrezen dat het reclamebord in het dorp nooit meer donker zal worden. "We hebben gekeken hoe het er op andere plekken uitziet. En iedereen staat versteld dat zo'n mast in het dorp geplaatst kan worden."

Volgens Willem Smits gaat de kwaliteit van leven van de inwoners van Eerden elk jaar achteruit. "De weg is hier altijd de grens geweest tussen industrie en industrie. Op het platteland. Er was al  meer licht in de gebouwen en nu staan ​​er tien schoppen. Twee schermen van 100 vierkante meter.

"We zijn al weken aan het werk, maar we hebben nog steeds geen duidelijk antwoord gekregen.” De mast is opgericht door Poort van Veghel. Het bedrijf begrijpt de zorgen van omwonenden, maar zegt commercieel levensvatbaar te zijn. Volgens het bedrijf is het nu de beurt aan de gemeente Meierijstad (waar ook Eerde onder valt).

De lokale bevolking hoopt dat hij de plannen zal stoppen, maar tot nu toe hebben ze niets ontvangen. "We sturen al weken brieven en hebben al contact gehad met de burgemeester. Maar een feitelijk antwoord hebben we nog steeds niet." Daarom wordt nu de petitie tegen de plannen verspreid. 900 van de 1.300 inwoners hebben getekend.

De gemeente zegt de zorgen van de bewoners serieus te nemen. "De aanvraag voor een omgevingsvergunning is nog in behandeling en na een besluit kan eventueel een klacht worden ingediend', aldus de woordvoerder.

Online meter naar millimeter berekenen

Dertig meter is nog wel makkelijk om te rekenen naar millimeters, maar wat als je 4857 meter moet omrekenen of een nog groter getal? Dan is het makkelijk dat je het laat doen. Berekenen.nl heeft een online tool ontworpen, zodat je gemakkelijk en snel eenheden kunt omrekenen. Klik hier om van meter naar millimeter te berekenen.