Berekenen.nl
Geplaatst op 27 april

Shoppen in het buitenland

Shoppen in het buitenland Tijdens de corona periode zul je merken dat je meer vrije tijd over houd. Omdat we niet naar buiten mogen, voer je vanaf nu je dagelijkse bezigheden vanuit huis. Zo ook het shoppen. Eenmaal online aan het shoppen wordt je steeds fanatieker, zo beland je op buitenlandse websites om de leukste en unieke items te kopen.

Verveling

Tijdens de corona periode slaat de verveling bij veel mensen toe. We kunnen niet meer gezellig op de terrasjes borrelen met vrienden en shoppen in de stad gaat ook lastig. Er wordt van ons verwacht dat we zo veel mogelijk thuis blijven. Aan die regel houden we ons allemaal best wel goed. Maar al dat thuis zitten begint wel te vervelen. Daarom zoeken we activiteiten die we kunnen uitvoeren vanuit huis. Zoals online shoppen. Als het shoppen niet in de stad zelf kan gebeuren, dan doen we dat toch lekker vanuit huis. Daar is ook niks mis mee. Maar in sommige gevallen is het wel even extra opletten in verband met de bijkomende kosten.

Europese Unie

Als je eenmaal lekker aan het shoppen bent, dan is het wel even opletten op welke site je de spullen gaat bestellen die je besteld. Als je spullen besteld op een site binnen de Europese Unie is er vaak niks aan de hand, en hoeven er geen invoer kosten betaald te worden. Toch moet je goed blijven opletten voordat je met onverwachte kosten komt te zitten. Blijf daarom altijd goed opletten. Vooral bij het afrekenen van de gewenste items.

Buiten de EU

Ben u ondertussen op een site beland dat niet meer binnen de Europese Unie hoort? Ook geen probleem, maar er zitten wel een paar dingen aan waar op gelet moet worden. Als u pakketjes besteld die van buiten de EU moeten komen dan zullen daar ongetwijfeld extra kosten aan verbonden zijn.

Extra kosten

Invoerrechten moeten betaald worden als je een pakketje besteld van een website dat niet in de Europese Unie is gevestigd. Je moet extra kosten betalen op het moment dat je een pakjes wil gaan invoeren. Aller eerst de BTW. Is je pakketje meer waard dan 22 euro, exclusief verzend en verzekeringskosten? Dan is de kans groot dat je omzet belasting moet betalen voor je pakketje. De btw kan 0, 9 of 21 procent zijn. De hoogte van deze omzet belasting is afhankelijk van hetgeen wat je besteld. Naast de BTW heb je nog een extra kostenpost op het moment dat je buiten de EU iets besteld. Dat zijn namelijk de invoerrechten. Je moet invoerrechten betalen over de producten die meer dan 150 euro waard zijn. Je betaald dan 3% invoerrechten over het product, de verzendkosten en de verzekeringskosten in één. Als aller laatste kun je ook nog te maken krijgen met accijns. Dit zijn de extra kosten die je over bepaalde producten moet betalen. Je kan het zien als een extra soort belasting. De accijns betaal je vaak over bepaalde soorten whisky of wijnen. Ook moet je accijns betalen voor tabak. Wil jij nou precies weten hoeveel je in totaal moet betalen voor de door jou bestelde producten? Dat kan je gemakkelijk berekenen via deze tool. Zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.