Berekenen.nl
Geplaatst op 15 januari

Uurloon berekenen: aansluiting op het onderwijs op de arbeidsmarkt

Jouw uurloon berekenen en nagaan wat je ongeveer kunt gaan verdienen? De aansluiting van het hoger onderwijs op de arbeidsmarkt wordt steeds beter. Dat betekent dat studenten vaak een beter beeld hebben van het maandloon en salaris dat ze kunnen verwachten.

Een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt helpt studenten in te schatten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer HBO’ers snel een baan vinden en dat ook de universitaire studenten daar minder lang naar hoeven te zoeken. Binnen een jaar tijd heeft 80 procent een passende functie.

De situatie in 2018: salaris per maand

Bovendien zijn ze beter op de hoogte van het salaris per maand dat ze kunnen ontvangen. Omdat ze hun uurloon bereken en goed weten welk type functies er voor hen beschikbaar zijn. Op die manier hebben ze een goed beeld van wat ze in de praktijk kunnen verwachten, bijvoorbeeld door met de bedrijven in gesprek te gaan.
Ondertussen verbetert dat ook de mogelijkheden om daar stage te lopen en vervolgens aan de slag te gaan. Voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Door het uurloon te berekenen en door de contacten onderling te verbeteren.

Uurloon berekenen: inzicht in de mogelijkheden

Wil je zelf een uurloon berekenen. Dat kan eenvoudig online. Om na te gaan wat de mogelijkheden zijn en wat er te verdienen valt. Of om op basis van de beschikbare functies na te gaan wat de verdienmogelijkheden in de toekomst zijn. Belangrijke informatie, zelfs als het gaat om een leuke baan om met plezier naartoe te gaan.