Berekenen.nl
Geplaatst op 24 november

Schoenmaat 45 voor 13-jarige Amber: unieke grote voeten

Jouw schoenmaat berekenen? De kans is klein dat je net zo groot uitkomt als de 13-jarige Amber. Zij leeft letterlijk op grote voet, omdat ze nu al maat 45 heeft. Ze heeft enorm grote schoenen en kan daardoor vaak alleen mooie herenschoenen vinden.

Haar moeder heeft er bijna een dagtaak aan om geschikte schoenen te vinden. Haar schoenmaat berekenen leverde een aantal jaren terug al indrukwekkende maten op, maar dat is er in de jaren die volgden alleen maar erger op geworden.

Speciaalzaken en sneakers voor jongens

Haar moeder vertelt tegen RTL Nieuws dat ze vaak op zoek is naar speciaalzaken voor iedereen met grote voeten. Daarnaast koopt de moeder vaak jongenssneakers voor Amber, omdat de schoenen voor meisjes niet groot genoeg zijn voor haar voeten. Bovendien heeft ze een heel smalle voet, waardoor veel van de schoenen helaas te breed zijn.

Een schoenmaat berekenen heeft in dat geval niet zoveel zin. Een schoenmaat 10 omrekenen vanuit het Amerikaanse model naar de Westerse maten zou leiden tot grote paren, waarvan de schoenen in Nederland maar lastig te vinden zijn.

Schoenmaak berekenen: ook bij grote voeten

Wil jij zelf je schoenmaat berekenen? Dat kun je gewoon online doen. Bereken jouw schoenmaat in cm of reken om vanuit een Amerikaanse maat 10 naar wat je hier in Europa nodig hebt. Je kunt je schoenmaat omrekenen of berekenen, zodat je precies weet welke maat je moet bestellen. Met een grote maat zoals Amber of een kleinere schoenmaat. Ontdek hoeveel cm jouw voet eigenlijk lang is. Of gebruik de lengte in cm om vast te stellen in welke maat jij het lekkerst zal lopen.