Berekenen.nl
Geplaatst op 7 februari

Hoe creëer jij passief inkomen?

Inkomen verhogen met passief inkomen

Je inkomen verhogen betekent vaak eerder met pensioen en meer leuke dingen doen. Dit is dan ook precies de reden waarom mensen hier interesse in hebben. Hoe begin je hier mee? Simpel. Er zijn namelijk diverse manieren om een passief inkomen te creëren, bijvoorbeeld door:
  • Beleggen
  • Affiliate marketing
  • Website reclames

Dit zijn drie voorbeelden van passief inkomen. Beleggen klinkt als iets lastigs, maar kan op een passieve en eenvoudige manier voor inkomsten zorgen. Door te beleggen in de juiste fondsen kun je dit realiseren. Probeer niet zomaar lukraak aandelen te kopen, dit gaat vaak mis. Doe onderzoek, bereid je voor en koop de juiste fondsen. Kies bijvoorbeeld voor een wereldwijd gespreid aandelenfonds. Hierdoor groeit je vermogen en krijg jij dividenden. Dit zijn echte passieve inkomsten. Je kunt hierbij van te voren een inschatting maken. Zo kun je doelen gaan stellen en kun je eenvoudig berekenen wanneer jij die doelen hebt behaald.

Nog meer voorbeelden van extra inkomen


Calculatie, geldzaken, inkomen, ze hebben allemaal met elkaar te maken. Een andere passieve manier van geld verdienen? Affiliate marketing. Je biedt producten aan die mensen dan met een bepaalde code die aan jou gelinkt is, gaan kopen. In het begin kost dit werk, echter kan dit na verloop van tijd ook volledig passief en automatisch gaan. Zo heb jij weer een extra inkomstenbron en verhoog jij dus jouw normale inkomen. Ook kun je reclame op websites laten plaatsen. Je bouwt één keer een krachtige website met de juiste content en vervolgens blijven er mensen komen. Volledig passief.

Het is essentieel om een doel te hebben. Door een doel te hebben voor je inkomen kun je dingen gaan berekenen. Zo weet je precies hoe je een plan moet gaan maken om jouw doel te gaan bereiken. Wil jij meer weten over de calculatie van jouw passieve inkomen? Wil jij alles gaan berekenen? Lees dan verder.

Inkomen uitrekenen?

Aan de hand van data kun je berekenen, aan de hand van berekeningen kun je beslissingen gaan maken. Bijvoorbeeld wanneer je eerder met pensioen wilt, remote wilt werken of wilt weten hoeveel je kwijt bent aan verzekeringen, bijvoorbeeld een reis- of autoverzekering

Dus, tijd voor actie. Denk na over wat jij leuk vindt om naast je huidige baan te doen. Bereken hoeveel tijd en daarmee geld je hiermee kwijt bent. Zorg dat je het leuk vind om te doen, kan uitbesteden of automatiseren. Hou het leuk, zodat je je er volledig op toe kunt leggen. Zo investeer je in extra inkomsten in de vorm van passief inkomen.