Berekenen.nl
Geplaatst op 25 maart

Rond de wereld

Vaak weet je wel hoeveel kilometer je moet rijden naar bijvoorbeeld je werk of school, maar heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel kilometer je moet rijden om de hele wereld rond te reizen? En waar kom je dan allemaal langs en hoe lang doe je hier over? Wij gaan het je allemaal vertellen!

Een rondje rondom de wereld telt ruim 40.000 km dit kan je omrekenen naar meter. Daar komt 40.000.000 meter uit, aardig wat stappen zijn dat dus. Je kan niet precies op de evenaar wandelen want daar vind je grotendeels water. Maar stel dat je dat zou kunnen, dan moet je
40.000 kilometer afleggen, aan 25 kilometer per dag. In totaal doe je hier ongeveer zo’n 4 jaar, vier maand en een paar dagen over.

Als je een rondje rondom de wereld loopt kom je door 7 continenten en wel 50 landen! Genoeg mogelijkheden om cultuur te snuiven dus.

Wie is als eerste de wereld rond gelopen?

Een Britse man is officieel gehuldigd door Guinness World Records, omdat hij als eerste rond de wereld liep. Robert Garside was opgelucht, want hij moest meer dan vier jaar lang vechten tegen geruchten dat hij zijn verhaal overdreven had. Garside legde 56.000 kilometer af in dertig landen. Hij deed er maar liefst vijf jaar en acht maanden over om zijn reis te vervolledigen. Garside had wel de nodige moeite om Marco Frigatti, hoofd van Guinness World Records te overtuigen. Hij wist uiteindelijk voldoende bewijsmateriaal te verzamelen zoals videobeelden, lokale nieuwsberichten, bankuittreksels en getuigenissen van mensen die Garside hebben gezien. Tijdens zijn reis heeft Garside heel wat meegemaakt. Zo heeft hij in een klooster in Tibet geslapen en moest hij op de vlucht slaan voor schutters in Panama. Hij verbleef zelfs vijf nachten in een Chinese gevangenis omdat hij de verkeerde reisdocumenten bij had. Het was al de vierde keer dat Garside een poging ondernam.

Meer dan 2.300 mensen stappen 6 keer wereld rond in strijd tegen borstkanker

Tijdens De Roze Mars hebben 2.309 mensen samen 6,4 keer in totaal de wereld rond gewandeld voor het goede doel. Daarmee hebben zij hun doelstelling om van 1 tot 31 mei minstens 5 keer rond de aarde te stappen ruimschoots behaald. Het doel van de campagne was om meer aandacht te vragen voor borstkanker en alle Belgen aan te zetten om te kiezen voor een gezondere levensstijl. In totaal wandelen de deelnemers van De Roze Mars 225.563 kilometer en stapten zo 6,4 keer de aarde rond. De actieve stappers zetten gemiddeld 8.750 stappen en 6,5 kilometer per dag.

Met de deelname aan De Roze Mars werkten de deelnemers enerzijds aan hun gezondheid, anderzijds steunden ze het goede doel door een donatie van 5 euro. Op die manier werd 34.640 euro ingezameld. Dat bedrag gebruikt initiatiefnemer Pink Ribbon voor concrete projecten. In 2019 is onder meer het project kankerregister, waarbij men naar een gelijke behandeling van alle borstkanker patiënten streeft. Ook dit jaar in 2022 kan je weer meedoen aan De Roze Mars, alleen, als team of met je bedrijf.