Berekenen.nl
Geplaatst op 9 augustus

Jaarsalaris Neymar laat zelfs voetballers duizelen

Neymar is een van de grote sterren van FC Barcelona. Tenminste, dat was hij. In het nieuwe seizoen zal hij uitkomen voor PSG in Frankrijk. De ploeg wist hem lost te weken bij de Spaanse ploeg, al was dat niet bepaald gratis. De eigenaar van PSG maakte hem ambassadeur voor het WK in Qatar voor een bedrag van 300 miljoen euro. Hij heeft daarmee de kans om zijn afkoopsom te betalen. Bovendien krijgt hij een jaarsalaris van 45 miljoen euro. Dat laat zelfs de grote voetballers duizelen. Het betekent in de praktijk dat hij een bedrag van €865.000 kan opstrijken.

Transfer van 222 miljoen euro

Vanwege Financial Fairplay is het niet zomaar toegestaan om bedragen van honderden miljoenen te betalen voor spelers. PSG gebruikt echter een bijzondere constructie, door Neymar ambassadeur van het WK te maken. Daarvoor mag hij een bedrag ontvangen, ook als het gaat om 300 miljoen euro. Met dat geld heeft hij vervolgens de kans om zijn afkoopsom van 222 miljoen euro te betalen. Barcelona had dat bedrag opgenomen in zijn contract. Hij is daardoor vrij om te gaan en staan waar hij wil, waardoor hij een contract kan tekenen bij PSG.

Jaarsalaris berekenen

Wil je zelf jouw jaarsalaris berekenen? Om te vergelijken met de enorme bedragen die Neymar en andere voetballers verdienen of gewoon om daar inzicht in te krijgen? Je kunt je bruto jaarsalaris onder andere gebruiken om je maximale hypotheek of een andere lening te berekenen. Het jaarsalaris is wat dat betreft belangrijk om een goede keuze te kunnen maken en de mogelijkheden op een rij te zetten. Met onze handige tool kun je eenvoudig het jaarsalaris berekenen. Gewoon aan de hand van een paar gegevens, zodat je zelf geen lastige berekeningen hoeft te maken.