Berekenen.nl
Geplaatst op 1 maart

Alle berekeningen voor jouw huis op een rijtje

Druk aan het klussen in je bestaande woning, of juist bezig met het vinden van geschikte woonruimte? Berekenen.nl helpt je verder en zet enkele handige berekeningen voor je op een rijtje. Zo kom je goed voorbereid voor de dag en maak je van jouw huis, een thuis!

Alles voor jouw verbouwing

Druk aan het klussen? Berekenen.nl help je een handje vooruit! Zo is het bijvoorbeeld handig om alvorens je gaat beginnen met schilderen, goed uit te zoeken hoeveel verf je exact nodig gaat zijn. Het verschilt vaak per type verf of merk hoe dekkend deze is, maar vaak staat dit aangegeven op de pot of kan de verkoper je hier bij helpen. Toch enige twijfel? Reken dan het aantal l naar m3 om en ontdek hoeveel kubieke meter verf je exact in huis hebt gehaald!

Is de verfkwast niet jouw nieuwe beste vriend, maar de behanglijm dan weer wel? Let dan goed op de breedte van de stroken die je koopt! Dit kan het verschil maken tussen een enkel ritje naar de bouwmarkt, of een eigen pendeldienst. We geven je enkele handige tips in onze berekening voor behangrollen. Via de tool Behangrollen berekenen zie jij gemakkelijk en snel hoeveel je in huis moet halen voor het perfecte resultaat!

Huurtoeslag & Hypotheek berekenen

Nog niet begonnen aan je verbouwing, maar je wel aan het oriënteren op geschikte woonruimte? Kijk dan eens goed naar je huidige financiële situatie. In sommige gevallen kom je namelijk in aanmerking voor huurtoeslag vanuit de Nederlandse Overheid, wat vaak voor een aanzienlijk deel kan bijdragen aan jouw huurkosten in de maand! Benieuwd hoeveel huurtoeslag jij kunt ontvangen? Bereken hier je maximale huurtoeslag

Val je buiten de inkomensgroep die aanspraak kan maken op huurtoeslag? Laat je dan goed adviseren over de voordelen van huur of koop. Wanneer je voorkeur uit gaat naar een koophuis, is het belangrijk om vooraf voor jezelf een budget te stellen voor de hypotheeklasten. Benieuwd wat jij kunt afdragen iedere maand voor de aankoop van je huis? Bereken hier je maximale hypotheek