Berekenen.nl
Geplaatst op 26 januari

Hoeveel is een goudbar waard?

Op dit moment is één troy ounce goud $2.029,80 waard. Een standaard goudbar weegt doorgaans ongeveer 32 troy ounces, wat betekent dat een enkele goudbar ongeveer $65.258 waard is. De waarde wordt altijd uitgedrukt in dollars.

Er zijn verschillende soorten goudbaren op de markt, met verschillende gewichten en zuiverheid. De meest gebruikelijke gewichten voor goudbaren zijn 1 ounce, 10 ounces, 100 gram en 1 kilogram. De waarde van een goudbar kan variëren afhankelijk van het gewicht en de zuiverheid. Een 1-kilo goudbar heeft momenteel een waarde van $65.258.

Soorten goudbaren en hun waarde

Er zijn verschillende soorten goudbaren op de markt met verschillende waarden. Een populaire goudbar is de kilobar, die momenteel een waarde heeft van $65.258. Andere veel voorkomende goudbaren zijn de 400 ounce goudbar met een waarde van $811.920, de 100 ounce goudbar met een waarde van $202.980 en de 1 ounce goudbar met een waarde van $2.029,80. De waarde van een goudbar hangt af van de spotprijs van goud, die kan fluctueren.

Gewicht en afmetingen van goudbaren

Goudbaren zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en afmetingen. Het gewicht van een goudbar kan variëren van 1 gram tot 12,4 kilogram. De meest gangbare gewichten voor goudbaren zijn 1 ounce, 10 ounces (ounce = ons), 100 gram en 1 kilogram. Daarnaast zijn er ook grotere goudbaren, zoals de 400 ounce goudbar, en kleinere goudbaren, zoals de 1 gram goudbar.

De afmetingen van een goudbar zijn afhankelijk van het gewicht. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte afmetingen van enkele veel voorkomende gewichten:

Gewicht Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)
1 gram 0,5 x 1 x 0,1 cm
1 ounce 2,8 x 5,1 x 0,2 cm
10 ounces 8,4 x 16,5 x 0,3 cm
100 gram 4,2 x 8,4 x 0,7 cm
1 kilogram 13,9 x 6,6 x 1,4 cm

Houd er rekening mee dat de werkelijke afmetingen van goudbaren enigszins kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en specifieke productieprocessen. Het is altijd raadzaam om de exacte afmetingen bij de verkoper te verifiëren voordat je een goudbar koopt.

Hoe koop je een goudbar?

Als je geïnteresseerd bent om een goudbar te kopen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen om een weloverwogen aankoop te doen.

Ten eerste is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen naar verschillende soorten goudbaren, hun prijzen en specificaties. Door jezelf goed te informeren, kun je de juiste keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

Vervolgens is het belangrijk om een betrouwbare verkoper te vinden. Dit kan een online platform zijn, een lokaal bullionbedrijf, een juwelier of zelfs een bank. Zorg ervoor dat je de verkoper grondig onderzoekt om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar zijn.

Voordat je een goudbar koopt, is het ook belangrijk om je budget te bepalen en een goudbar te kiezen die binnen dat budget valt. Let ook op de authenticiteit van de goudbar door te kijken naar erkende keurmerken en stempels.

Ten slotte, voordat je de aankoop voltooit, is het verstandig om na te denken over opslag en beveiliging. Een goudbar is een waardevol bezit, dus je wilt er zeker van zijn dat je deze op een veilige en beveiligde plaats kunt opbergen.

Als je ervoor kiest om de goudbar op een later tijdstip te verkopen, kun je dit doen via verschillende kanalen, zoals in persoon bij een fysieke winkel, via online platforms of veilinghuizen. Houd rekening met de prijsverschillen tussen verschillende kopers en zorg ervoor dat je een certificaat van echtheid hebt voor een soepele verkoop.