Berekenen.nl
Geplaatst op 27 januari

Hoe kun je geld besparen in 2021? 2/2

De een is er heel goed en de ander is er iets minder goed in. Geld besparen iets wat iedere Nederlander wel wil maar hoe kan je dat nou precies doen? Je lees het in onze blog.

Kan je geld besparen met je vaste lasten?

Het is erg belangrijk om elk jaar je vaste lasten langs te gaan en te kijken waar je kan besparen. Als voorbeeld nemen we je energiecontract. Je energiecontract is misschien niet het meest interessante onderwerp om je in te verdiepen. Maar toch is het zeker een aanrader om dit voor elk nieuwe jaar te doen. Je kunt namelijk behoorlijk wat geld besparen wanneer je regelmatig overstapt naar een andere energieleverancier. Er zijn verschillende websites waar je kunt beginnen met alles omtrent je vasten lasten Bereken altijd vooraf hoeveel energie jij gebruikt om de beste deal te vinden. Tegenwoordig kan je ook heel eenvoudig je vaste lasten vergelijken. Dit is niet het enige je kan namelijk ook meestal direct zo overstappen. Een energiebedrijf helpt je hier natuurlijk graag bij. Een telefoontje en het is geregeld.

Besparen op je zorgverzekering in 2021

Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Die verzekeringen bestaan in verschillende vormen en maten, zo heb je bijvoorbeeld een basispakket. Een basispakket is in ieder geval verplicht. Het is wel mogelijk om vanuit je basispakket te gaan uitbreiden zoals je kan bijvoorbeeld een extra tandartsverzekering nemen. Ieder jaar veranderen de kosten van een zorgverzekering. Het kan dus zijn dat de zorgverzekeraar waar je al een paar jaar zit ineens een van de duurdere zorgverzekeraars is. Daarom is het ook belangrijk om, om de 2 jaar even te kijken wie de goedkoopste is. Ook dit kan je online vergelijken. De kans is namelijk groot dat er in die tijd wel weer een andere verzekering goedkoper is geworden waardoor jij toch zo een paar tientjes kan besparen, dat is toch altijd leuk om een paar tientjes in je zak te houden. Tevens hebben veel verzekeringen aanbiedingen wanneer jij overstapt dat je een leuke korting krijgt. Overstappen van zorgverzekeraar loont altijd, ga daarom er wel even voor zitten voordat je een foute beslissing maakt.

Geef minder geld uit aan kleding en schoenen

Dit is waarschijnlijk een tip die veel vrouwen uiteindelijk moeten gaan opvolgen. Soms is het lastig maar ga bij elk kledingstuk of paar schoenen dat je wilt kopen na of je het echt nodig bent. Dit kun je voor een tijdje doen, maar ook voor een langere periode zoals een jaar. Op die manier bespaar je niet alleen geld maar word je sowieso bewuster van wat je wel nodig bent en wat niet, tevens is het ook nog een goed voor de wereld. Hierdoor stop je kinderarbeid maar ook milieu vervuiling. Je kan er ook voor kiezen is een kledingvrije maand in te stellen. Dit is een periode van een of meerdere maanden waarin je geen kleding mag kopen. Dat geld wat je heirdoor bespaart kun je vervolgens opzij zetten voor bijvoorbeeld een leuke vakantie, of een keer uit