Berekenen.nl
Geplaatst op 25 november

170 directeuren in Utrecht met een uitkering: nog veel werkloosheid

Het gaat om 170 directeuren en topbestuurders van grote ondernemingen, die vorig jaar een WW-uitkering ontvingen. En dan gaat het alleen pas om de regio Utrecht, waardoor het aantal in heel Nederland waarschijnlijk nog een stuk groter is. Dat blijkt uit de nota Regio in Beeld van het UWV. Die maakt duidelijk dat het ook werknemers uit de hogere lagen zijn die toch nog moeite hebben om een geschikte baan te vinden.

Toppers met een uitkering

Sterker nog, de topbestuurders en directeuren bezetten de achtste plaats als het gaat om de beroepsgroepen met de meeste werklozen. Volgens een woordvoerder is het inderdaad een opmerkelijke uitslag, al is het lastig om daar een verklaring voor te vinden.
De beroepsgroep in Utrecht met de meeste werklozen is die van de verkoopmanagers. Van hen zitten er maar liefst 460 zonder werk. Ook de administratief medewerkers zitten met grote aantallen (430) thuis, net als de secretaresses (400).

Volgens het UWV verdwijnen er in algemene zin veel administratieve banen, omdat we steeds meer gebruik maken van automatisering. Waarom dat ook de bestuurders en de directeuren treft is ondertussen niet goed duidelijk. Vorig jaar kregen 11.900 mensen in de regio rond Utrecht een uitkering, wat een daling betekende van 40 procent ten opzichte van een jaar eerder. Met name in de ICT, techniek, zorg en het onderwijs vonden veel mensen een nieuwe baan.

UWV uitkering berekenen

Heb je zelf het idee dat jouw organisatie toe is aan een reorganisatie en dat je daarvoor het slachtoffer zou kunnen worden? Of twijfel je om een andere reden aan de toekomstbestendigheid van jouw baan? Je kunt online de UWV-uitkering berekenen, zodat je goed weet wat je daarvan kunt verwachten. Bereken de hoogte van de uitkering, bijvoorbeeld om daar in je uitgavenpatroon alvast rekening mee te houden. Dat voorkomt vervelende verrassingen, zodat je goed bent voorbereid op bijvoorbeeld een daling van het inkomen dat je nu in loondienst nog verdient.