Berekenen.nl
Geplaatst op 10 juni

Aantal te hoge bruto jaarinkomens bij politietop afgenomen

De politietop zit goed in de slappe was, zo bleek een aantal jaren geleden. Aan de top worden flinke bedragen per jaar verdiend, terwijl het bruto jaarinkomen van veel agenten juist onder de maat is. Daar komt langzaamaan verandering in, onder invloed van de Wet Normering Topinkomens (WNT). Dat blijkt uit recente gegevens, die laat zien dat het aantal inkomens boven het wettelijk maximum is afgenomen en bovendien verder zal dalen.

Wet Normering Topinkomens (WNT)

Het bruto jaarinkomen van 22 hooggeplaatste personen bij de politie is nog altijd te hoog. Toch was dat voor die tijd een aantal van 30, waardoor er al sprake is van verbetering. Bovendien hebben de 22 allemaal aangegeven te zullen gaan voldoen aan de norm.

Voor hen is een bruto netto berekening niet zo interessant, omdat ze ruim voldoende overhouden om goed van te kunnen leven. Het is de overheid er veel aan gelegen om vooral het bruto jaarinkomen binnen de perken te brengen. Anders valt het moeilijk uit te leggen dat er bij gewone agenten bezuinigd moet worden.

Bruto jaarinkomen en bruto netto berekenen

Wil je zelf je bruto jaarinkomen berekenen? Je kunt daarvoor gebruik maken van een handige online tool. Daarmee zorg je ervoor dat je jouw inkomen kunt vergelijken met dat van de politietop, of met dat van anderen. En benieuwd wat je netto overhoudt van de bedragen die je bruto verdient? Je kunt een bruto netto berekening maken. Op die manier krijg je een beter beeld van wat je netto zal overhouden, ten opzichte van het bedrag dat er bruto op je salarisstrook staat.