Berekenen.nl
Geplaatst op 1 oktober

Premie aansprakelijkheidsverzekering in veel gevallen omhoog

Bijna de helft van de verzekeraars heeft de premie dit jaar verhoogt. MoneyView heeft berekend dat er gemiddeld sprake is van een stijging van 8% van de premie. Er zijn echter ook uitschieters aanwezig die tot wel 33% duurder zijn geworden. Zelfs de lage premie van een aansprakelijkheidsverzekering wordt op die manier fors hoger en leidt tot extra lasten.

Claimbewuste consumenten zijn duurder

Volgens de verzekeraars heeft dit vooral te maken met de claimbewuste consumenten van dit moment. We melden meer kleine schades en laten dit niet zomaar meer zitten. Het zijn vooral schades door kinderen en huisdieren die ervoor zorgen dat de verzekeraars meer uit dienen te keren. Dit leidt ertoe dat de aansprakelijkheidsverzekering duurder wordt, de premie moet immers omhoog om een goede dekking te kunnen garanderen. Het valt de verzekeraars daarnaast op dat er de laatste tijd meer sprake is van letselschades. De kosten daarvan kunnen flink oplopen, waardoor ook dit effect heeft op de premie voor de aansprakelijkheidsverzekering.

Online aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Het is bij een verhoging van de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering verstandig om online na te gaan of er een meer voordelig alternatief beschikbaar is. De dekking is in veel van de gevallen gelijk, waardoor het verstandig is om de premie goed te vergelijken. Je kunt online een aansprakelijkheidsverzekering berekenen en op die manier nagaan of je mogelijk teveel premie betaalt. Is dat het geval en heb je online berekend dat de aansprakelijkheidsverzekering een stuk voordeliger kan? Dan is het de moeite waard om direct over te stappen, zodat je de vaste lasten omlaag kunt brengen.