Berekenen.nl
Geplaatst op 5 januari

Tips om te besparen op je maandlasten in 2022

December is voor veel mensen een dure maand. Des te meer een reden om in januari eens goed te kijken of je nog ergens kan besparen. Wanneer je aan besparen denkt kom je al snel bij je maandlasten. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij kan besparen op de maandlasten in 2022. Je leest het hier.

Kijk goed naar je abonnementen

Vaak sluiten mensen een abonnement af wat maar een paar euro per maand kost. Je ziet dan ook vaak dat mensen eigenlijk vergeten dat het best kan oplopen wanneer je meerdere abonnementen hebt lopen van een paar euro per jaar. Wij raden je dan ook zeker aan om even te gaan zitten en goed te kijken naar alle abonnementen die je hebt lopen. De kans is namelijk erg groot dat er wel een abonnement tussen zit die je wel kan stopzetten of kan downgraden. Hierdoor worden je maandlasten snel kleiner waardoor je je geld ergens anders aan kan besteden of voor je spaarpot. Daarnaast kan je ook altijd kijken of je de abonnementen kan delen met familie en vrienden. Wanneer je dit doet kan je wel hetzelfde abonnement houden, maar dan verdeel je de kosten. Ook hier kunnen je maandlasten aanzienlijk lager worden.

Stap over naar een andere verzekeraar

De meeste mensen in Nederland weten wel dat je in december over kan stappen van zorgverzekeraar, maar het kan ook zeker verstandig zijn om te kijken naar een andere verzekeraar. Er zijn namelijk heel erg veel verzekeraars die een hoge korting geven wanneer je overstapt. Denk bijvoorbeeld aan je autoverzekering en je woonverzekering. Er zijn namelijk heel erg veel aanbieders die deze verzekeringen aanbieden. Kijk dan ook erg goed naar alle voordelen en naar de prijs. Doe dit dan ook niet te snel want het is wel belangrijk dat je goed gaat vergelijken om de beste deal te krijgen. Wij hebben dan ook nog een goede tip voor je. Kijk naar online verzekering. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan heel erg verstandig zijn. Deze verzekeraar heeft namelijk minder hoge kosten waardoor de kosten van de kosten van jouw verzekering ook naar beneden kunnen.

Gebruik een boodschappenlijstje

Tijdens het boodschappen doen geef je vaak onbewust veel geld uit. Zeker nu de prijzen in de supermarkt behoorlijk snel stijgen. Het scheelt één keer in de week boodschappen doet of laat bezorgen. Dan voorkom je namelijk alle impulsaankopen die je normaal gesproken doet. Daarnaast is het ook heel erg verstandig om van te voren een lijstje te maken van wat je allemaal nodig bent en goed te kijken in de folders. Er zijn elke week namelijk wel aanbieden die interessant kunnen zijn. Wanneer je hier rekening mee houdt kan je zo een aantal tientjes per week besparen. Wanneer er bijvoorbeeld 1+1 gratis aanbiedingen zijn kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere producten in te slaan waardoor je een langere periode vooruit kan tot er weer een aanbieding is. Dit noem je dan ook slim boodschappen doen.