Berekenen.nl
Geplaatst op 16 juli

4.000 m2 bos gekapt voor meer natuur

Een ondernemer uit Aarle-Rixtel heeft een vergunning gekregen om 4.000 m2 bos te kappen. Het gaat om een stuk grond in zijn bezit, waar hij op een meer efficiënte manier gebruik van wil maken. Het gaat om 40 ‘are’ aan bos, waar hij aan de andere kant 75 are aan nieuwe natuur voor terug moet plaatsen. Volgens het college in de gemeente wordt het op die manier inderdaad mogelijk om het beschikbare land efficiënter te gebruiken.

Compenseren met 7.500m2 nieuwe natuur

De gemeente heeft kritisch gekeken naar de aanvraag voor een kapvergunning. In eerste instantie was er weerstand bij een aantal leden, maar onder de voorwaarden om 7.500m2 nieuwe natuur terug te plaatsen is men hiermee akkoord gegaan. Overigens wordt er gesproken van aantallen vierkante meters in plaats van ares, omdat het gebruik daarvan door de loop der jaren verouderd is geraakt. Dat maakt het echter niet onmogelijk om de oppervlakten in die eenheid uit te drukken.

Are naar m2 omrekenen: wat is een are?

Are naar m2 of dm2 omrekenen of benieuwd wat een are is? Een are omvat een gebied van 100 vierkante meter. Op die manier staat 4.000m2 gelijk aan 40 are en zal de ondernemer aan de andere kant 75 are nieuwe natuur moeten terugplaatsen. We spreken inmiddels niet meer van ares, omdat we niet gebruik maken van het Systeem International. Dat betekent dat we in de EU gebruik maken van de vierkante meter. De enige uitzondering daarop vormen kadastrale registraties, die nog altijd in ares plaatsvinden en die het omrekenen van are naar m2 nuttig maken.