Berekenen.nl
Geplaatst op 16 november

Zorgverzekering in 2018 gemiddeld 2,16 euro duurder dan een jaar eerder

De zorgverzekering in 2018 wordt gemiddeld genomen iets duurder dan dit jaar. Toch valt de stijging mee, want die pakt minder fors uit dan op voorhand werd verwacht. Het gaat om gemiddeld 2,16 euro per maand meer. Dat betekent een stijging van een kleine 26 euro per jaar.

Het valt op dat er verzekeraars zijn die de premie verhogen, terwijl anderen die gelijk houden en sommigen zelfs een daling laten zien. Wat dat betreft is het de moeite waard om de zorgverzekering voor volgend jaar te berekenen en na te gaan of het verstandig is om over te stappen.

Stijgers en dalers bij de zorgverzekeraars

Bij de grote vier verzekeraars is er vooral sprake van stijgingen. VGZ verhoogt de premie met 3,25 per maand, bij CZ gaat deze met 3,40 per maand omhoog en Zilveren Kruis kiest voor een verhoging van 2 euro per maand. Menzis is de enige die geen verhoging doorvoert, de premie blijft daar gelijk. Aan de andere kant zijn het kleine verzekeraars die dalingen van 0,50 euro en 1 euro laten zien. DSW en Zorg en Zekerheid maken de premie daarmee juist goedkoper, waardoor ze tegen de trend van de grote verzekeraars ingaan.

Zorgverzekering 2018 berekenen

Wil je de zorgverzekering voor 2018 berekenen? Je kunt online een berekening maken, aan de hand van de nieuwe tarieven bij de verschillende zorgverzekeraars. Wij zetten op een rij waar je de laagste premie in 2018 betaalt, terwijl je uiteraard wel gebruik kunt maken van een goede dekking. Op die manier bespaar je met de zorgpolis, door die online te berekenen. Stel dat je daar een half uurtje aan rekent, dan heb je zomaar de kans om enkele tientjes tot honderd euro per jaar te besparen. Op die manier is het de moeite van het berekenen van de zorgpolis voor 2018 meer dan waard.