Berekenen.nl
Geplaatst op 6 november

Veel Nederlanders vinden zorgverzekering onduidelijk

De zorgverzekering vormt een van de belangrijkste polissen, die we in Nederland allemaal hebben. Onderzoek van PriceWise.nl toont echter aan dat een groot deel van de Nederlanders niet goed weet hoe de dekking in elkaar zit, hoe het eigen risico werkt en hoe ze de beste zorgverzekering kunnen berekenen. Met name werklozen en mensen met een laag inkomen zijn niet goed op de hoogte van waar ze kritisch naar dienen te kijken.

Eigen risico en dekking

Het eigen risico en de dekking leiden bij veel verzekerden tot onduidelijke situaties. Ze hebben bijvoorbeeld niet of nauwelijks gehoord van een restitutiepolis, een naturapolis of een budgetpolis. Dat maakt het lastig om de drie uit elkaar te houden en daar een goede keuze uit te maken voor de eigen situatie. Aan de andere kant weten veel mensen niet goed dat zorgverzekeraars, mantelzorgers, huishoudelijke hulpen en het ministerie van VWS niet gelden als zorgverleners. Dat geeft aan hoe weinig we eigenlijk weten van de zorgverzekering. Toch dienen we ieder jaar een keuze te maken voor een goede zorgverzekering. Het is dan in ieder geval de moeite waard om een goed betaalbare polis af te sluiten, door de verschillen op voorhand te berekenen.

Zorgverzekering berekenen

Wil je een zorgverzekering berekenen om na te gaan wat de kosten per maand zullen zijn? Je kunt online de zorgverzekering berekenen, zodat je de meest voordelige optie kunt kiezen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat ook de dekking in orde dient te zijn. Een budgetpolis biedt toegang tot een beperkt aantal (grotere) ziekenhuizen, terwijl de normale naturapolis overal toegang biedt. Een restitutiepolis is vaak duurder, maar biedt de vrijheid in de keuze uit zorgverleners. Je kunt online een zorgverzekering berekenen om daar zelf een goede keuze uit te maken.