Berekenen.nl
Geplaatst op 11 december

Veel klanten bekijk CZ zorgverzekering als online kandidaat

Consumenten die zich online oriënteren bekijken vooral de CZ zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van websiteperformancebureau WUA. De website van CZ trekt relatief veel bezoekers, die er proberen na te gaan of de zorgverzekering voor hen een goede keuze vormt. Verder blijkt dat ook ZilverenKruis en Menzis op dit gebied goed scoren. Ditzo is vooral onder bezoekers met een mobiel apparaat zoals een smartphone populair. Het geeft in algemene zin aan dat steeds meer mensen zich bewust worden van het belang tot berekenen en vergelijken.

Goede customer experience bij kleine zorgverzekeraars

Uit het onderzoek van WUA blijkt bovendien dat vindbaarheid van belang is voor de verschillende zorgverzekeraars en dat klanten er op zoek zijn naar een goede customer experience. Die lijken ze vooral te vinden bij de kleinere merken van de zorgverzekeraars. Het zijn de merken zoals DeFriesland en Anderzorg die het online goed doen, omdat ze duidelijk aangeven waar ze voor staan en de consument op een heel duidelijke manier te woord staan. Uiteraard kun je online een berekening maken met al deze verzekeraars, om eenvoudig na te gaan welke de meest voordelige optie met de beste dekking biedt.

Online zorgverzekering berekenen

Je kunt online de zorgverzekering berekenen, om zelf na te gaan waar je de beste keuze kunt maken en waar je de beste dekking voor de laagste premie kunt verwachten. Het kost maximaal een paar minuten om de zorgverzekering te berekenen, terwijl dit veel voordeel kan opleveren en bijvoorbeeld zorgt voor een goede dekking bij ziekenhuizen in de buurt. Een zorgverzekering berekenen om die te vergelijken met andere zorgverzekeraars? Door hier online een paar minuten tijd in te steken ontstaat er een goed beeld van wat je van de verschillende verzekeraars in 2017 kunt verwachten en waar je het best naartoe kunt overstappen.