Berekenen.nl
Geplaatst op 11 december

Tientallen euro’s per maand te besparen met zorgverzekering in 2020

De zorgverzekering voor 2020 komt eraan, dus het is weer tijd om te vergelijken. Te vergelijken en te berekenen, om na te gaan waar je de laagste premie betaalt. Dat kan behoorlijk schelen, omdat het ook dit jaar weer gaat om enkele tientjes per maand.

De goedkoopste zorgverzekering in 2020 kost enkele tientjes minder dan de duurste, terwijl de dekking gelijk is. Bovendien zijn er verzekeringen die op jaarbasis zo’n 70 euro goedkoper zijn dan eerder. Anderen zijn zomaar 115 euro per jaar duurder geworden. Zelfs als je normaal gesproken niet overstapt is dit dus een goed moment om hier kritisch naar te kijken.

Vergelijken loont

De verzekeringen zijn tot enkele tientjes per maand duurder of goedkoper, afhankelijk van de verzekeraar die je kiest. Dat loopt in een jaar tijd op tot een verschil van meerdere honderden euro’s.

Overstappen van de zorgverzekering is eenvoudig, vooral als je alleen een basisdekking nodig hebt. De dekking is bij alle verzekeraars gelijk. Kijk wel goed naar ziekenhuizen en zorgverleners die er vergoed worden, om jezelf daarmee niet in de vingers te snijden. Op die manier is het een lucratieve keuze om te vergelijken, waarmee je enkele tientjes per maand en daardoor een paar honderd euro per jaar kunt besparen.

Wil je daarnaast gebruik maken van een aanvullende verzekering? Houd er rekening mee dat hier meer verschillen in bestaan. Verzekeraars kunnen zelf bepalen wat ze wel en niet in de dekking opnemen, dus kijk in dat geval verder dan de premie alleen.

Zorgverzekering berekenen

Wil je online de zorgverzekering berekenen? We maken het je online graag makkelijk. Je geeft in een paar vragen aan waar je naar op zoek bent, waarna je de berekening kan maken. De makkelijkste manier voor het complete overzicht, om in ieder geval niet te veel te betalen. In plaats daarvan betaal je een scherpe premie voor een goede dekking. De beste keuze die je eenvoudig online kunt afsluiten, waarna je de bestaande verzekering kunt opzeggen. Doe dat voor 31 december, zodat je tot en met 31 december de tijd hebt om jouw nieuwe verzekering af te sluiten.