Berekenen.nl
Geplaatst op 11 oktober

Eigen risico voor de zorgverzekering blijft komende jaren gelijk

Het eigen risico is vooral de lagere inkomens een doorn in het oog. Zij zijn gemiddeld genomen vaker ziek en hebben minder middelen tot hun beschikking om het eigen risico te betalen. Ze voelen zich dubbel gepakt, op het moment dat het eigen risico stijgt. De laagste jaren is dat gestegen van ongeveer 200 euro per jaar naar zo’n 400 euro per jaar. Dat is een verdubbeling van de kosten, die er vooral bij een gezin behoorlijk in kunnen hakken.

Doelstelling van het kabinet

Het lijkt de doelstelling van het kabinet te zijn om ervoor te zorgen dat het eigen risico voor de zorg de komende jaren in ieder geval niet verder omhoog gaat. Het eigen risico is behoorlijk hoog, maar het zou hier een aantal jaren op moeten blijven. Dat zou goed nieuws zijn voor de lagere inkomens, die nu soms al moeite hebben om het hoofd boven water te kunnen houden. Of de premie van de verzekeringen ook gelijk blijft valt aan de andere kant te bezien. Het lijkt wat dat betreft verstandig om de situatie de komende jaren toch goed in de gaten te houden.

Zorgverzekering berekenen

Benieuwd welke zorgverzekering de meest voordelige is? Je kunt online de zorgverzekering berekenen. Op die manier kun je de verschillende polissen vergelijken en daar een goede keuze uit maken. Je kiest eenvoudig voor een naturaverzekering met een eenvoudige dekking of een restitutiepolis met een meer uitgebreide dekking. Voor de basisverzekering en de aanvullende dekking, afhankelijk van waar je gebruik van wilt maken. Op die manier zorg je voor een goedkope zorgverzekering. Op het eigen risico heb je helaas weinig invloed. Al bieden sommige zorgverzekeraars een korting op het eigen risico, waardoor je dit toch iets beter betaalbaar kunt houden.