Berekenen.nl
Geplaatst op 5 november

Aanbod zorgverzekeraars in Nederland te klein

Consumenten lijken de keuze te hebben uit 50 verschillende verzekeraars. In de praktijk is er slechts sprake van 9 verschillende concerns, aangezien veel van de merken binnen dezelfde verzekeraars vallen. Hierdoor hebben de zorgverzekeraars relatief veel macht, iets dat de zorg in Nederland niet ten goede zou komen.

Negen verschillende verzekeraars

Achmea is de grootste verzekeraar in Nederland, met een marktaandeel van 31,2%. Op de tweede plaats komt VGZ met 24,7%, CZ is de derde van Nederland met 20,5%. Wat dat betreft is er wel wat spreiding, al weet vervolgens alleen Menzis met 12,6% boven een ondergrens van ongeveer 3% marktaandeel uit te komen. We kennen wat dat betreft vier grote verzekeraars in Nederland, daarachter bevinden zich bijvoorbeeld DSW, ONVZ, Zorg en Zekerheid en ASR. Helemaal onderaan de lijst staat ENO, de verzekeraar die 0,9% marktaandeel heeft. Een grote verzekeraar biedt diverse voordelen, maar vormt niet altijd de beste keuze. Het is bij het vergelijken van verzekeraars daarom goed om na te gaan wie er uiteindelijk daadwerkelijk voor de polis zorgt.

Online zorgverzekering berekenen

Wil je online een zorgverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan waar je in 2016 het best terecht kunt? Je kunt online je zorgverzekering voor 2016 berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de premie per maand en de dekking die je daar aan de andere kant voor kunt verwachten. Uiteraard kun je online de basis zorgverzekering berekenen of kun je een berekening maken voor een aanvullende polis. Een zorgverzekering berekenen kost je slechts een paar minuten van je tijd, terwijl het je aan de andere kant een hoop voordeel op kan leveren wanneer je succesvol overstapt.