Berekenen.nl
Geplaatst op 28 juli

Is een uitvaartverzekering nodig?

Je denkt het liefste niet aan het afsluiten van een uitvaartverzekering. Dit is dan ook een van de redenen dat mensen het vergeten of niet doen. Toch is het erg belangrijk om dit toch te doen. De kosten van een crematie of begrafenis kunnen namelijk heel erg oplopen.

Wat is een uitvaartverzekering

De naam zegt het eigenlijk al. Een uitvaartverzekering is een verzekering tegen je uitvaart. Niet tegen het overleiden maar tegen de hoge kosten van een uitvaart. Je denkt het misschien niet, maar een uitvaart loop al heel erg snel op richting de tienduizenden euro’s. Helemaal wanneer je geen uitvaartverzekering hebt. Veel mensen raden je dan ook aan om er wel een af te sluiten. Dit doen ze omdat niemand voor een verrassing wil komen te laten staan of mensen achter laten met schulden. Je kinderen of familie moeten namelijk je uitvaart regelen en ook de kosten betalen. Niemand wil dan ook dat hun voor verrassingen komen te staan. De tijd na het overleiden van een dierbaar iemand is namelijk al erg en vervelend genoeg.

Uitvaartverzekering afkopen

Veel mensen denken er ook aan om de verzekering af te kopen. Toch is het afkopen erg ongunstig. Bij een aantal uitvaartverzekeraars kun je de verzekering afkopen. Je stopt dan met premie betalen en je krijgt dan het opgebouwde bedrag, minus de gemaakte kosten, uitgekeerd van de verzekeraar. Wij raden iedereen dit dan ook heel erg af! een uitvaartverzekering afkopen levert namelijk een lage uitkering op. Dit komt omdat de eerste jaren dat je premie betaalt, dat vooral opgaat aan kosten. Het lever dus nog niets op.

Uitvaartverzekering kind

Veel uitvaartondernemingen raden ouders aan om een uitvaartverzekering af te sluiten voor hun kinderen. Dit doen ze omdat ze geen financiële zorgen willen hebben wanneer hun kind plotseling komt te overleiden. Ook de reden hierachter is dat de kosten snel op kunnen op lopen. We zeggen namelijk niet voor niks dat een ongelukje in een klein hoekje zit. We denken er dan ook nog graag aan maar het kan zo voorbij zijn. Ook op jonge leeftijd. We zien dat ook dat er steeds meer jongeren omkomen door een ongeluk. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit op jonge leeftijd is de premie ook nog niet zo hoog als wanneer je ouder bent. Dit komt omdat de kans op overlijden veel kleiner is wanneer je jong bent. We zeggen dan ook kleiner, want het kan altijd gebeuren. We hebben op veel dingen invloed maar niet op het overlijden van mensen.

Kind gratis meeverzekerd

Gelukkig is het bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk om een baby/kind gratis mee te verzekeren als een van de ouders zelf al een verzekering heeft afgesloten. De gratis dekking van de uitvaartverzekering loopt vaak door tot je kind 18 of 21 is. Dat verschilt dan ook weer per verzekeraar. Je kan dan ook het bete even je polisvoorwaarden lezen of contact opnemen met je verzekeraar. Het is dan weel belangrijk dat je wanneer je kind 18 of 21 wordt een uitvaartveerzekering afsluit namens je kind. dit loopt dat ook niet meer via de ouders.