Berekenen.nl
Geplaatst op 11 februari

Vergoedt de reisverzekering annulering vanwege het zikavirus?

De gevolgen voor volwassenen zijn over het algemeen beperkt, het zijn vooral zwangere vrouwen die op dienen te passen. Zwangere vrouwen lijken risico te lopen op kinderen die geboren worden met onvolgroeide hersenen, iets waar zij op latere leeftijd veel last van kunnen krijgen. Er is op dit moment geen behandeling tegen zikakoorts mogelijk, diverse overheden in Zuid-Amerika hebben vrouwen opgeroepen hun zwangerschap indien mogelijk uit te stellen.

Zwangere vrouwen kunnen hun reis omboeken

Een reis/annuleringsverzekering biedt op basis van het zikavirus helaas niet de mogelijkheid om een reis te annuleren. De voorwaarden voorzien niet in deze situatie. Bovendien zijn er nog geen berichten bekend van verzekeraars die daar op een soepele manier mee omgaan. Wel is het bij veel van de reisorganisaties mogelijk om de reis om te boeken naar een andere bestemming. Reis je binnenkort naar een land waar het zikavirus heerst en kun je aantonen dat je zwanger bent? Door je reis om te boeken kun je toch voorkomen dat je naar een van de risicogebieden hoeft af te reizen.

Reisverzekering berekenen

Wil je een reisverzekering berekenen, zodat je kunt rekenen op dekking bij andere noodgevallen? Wanneer er iemand in je directe omgeving komt te overlijden of je onverhoopt je vakantie af dient te breken is het prettig wanneer je de gemaakte kosten of gemiste vakantiedagen kunt laten vergoeden. Je kunt online een annuleringsverzekering berekenen voor je reis. Het is bovendien verstandig om de voorwaarden goed met elkaar te vergelijken. Je kunt online een annuleringsverzekering berekenen en die vergelijken, zodat je die vervolgens meteen online kunt afsluiten en je daar een goed beeld van hebt.