Berekenen.nl
Geplaatst op 10 juni

Een goede reisverzekering afsluiten voor de Olympische Spelen

De Olympische Spelen staan voor de deur. Qua startdatum dan, want ze vinden plaats aan de andere kant van de wereld. De Olympische Spelen van 2016 vinden plaats in Rio de Janeiro. Het is een prachtige bestemming, die uiteraard vraagt om een goede reisverzekering. Wat vergoedt bijvoorbeeld de annuleringsverzekering en wat gebeurt er als iemand je zakken rolt in Rio? Zijn er vaccinaties benodigd en worden die vergoed door de reisverzekering? Het zijn belangrijke vragen, het is verstandig om dit op voorhand goed uit te zoeken en bovendien een reis- en annuleringsverzekering te berekenen.

Reisverzekering en annuleringsverzekering

De reisverzekering kan vaccinaties dekken, maar dat geldt ook voor de aanvullende polis binnen de zorgverzekering. Een reisverzekering zal over het algemeen bagage zoals een camera dekken, maar let goed op de maximale waarde daarvan. Ga je op zakenreis in plaats van op vakantie? Houd er rekening mee dat dit invloed kan hebben op de dekking. Bovendien kunnen de medische kosten in Rio hoger oplopen dan hier in Nederland, bijvoorbeeld in een privékliniek. Overweeg daarom aanvullende medische dekking in de reisverzekering.

Reis- en annuleringsverzekering berekenen

Heb je een goed beeld van de dekkingen die je nodig hebt binnen de reisverzekering en de annuleringsverzekering? Het is dan een goed idee om online je reis- en annuleringsverzekering te berekenen. Je kunt op die manier nagaan waar je de goedkoopste polis kunt afsluiten en of het wellicht de moeite waard is om over te stappen naar een andere verzekeraar. Je voorkomt daarmee en onvoldoende uitgebreide verzekering, zodat je met een gerust hart af kunt reizen naar de Olympische Spelen. Ook met een goede reisverzekering en annuleringsverzekering is het van belang om zelf goed op te blijven letten, maar financieel loop je in ieder geval zo min mogelijk risico.