Berekenen.nl
Geplaatst op 12 september

De voordelen van een doorlopende reisverzekering

Het maakt niet uit waar je op vakantie gaat, met een doorlopende reisverzekering ga je altijd goed verzekerd op reis. Maar wat zijn precies de voordelen van een doorlopende reisverzekering? Dat lees je hier.

Je hoeft je geen zorgen te maken over je reisverzekering

De naam zegt het eigenlijk al, wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt ben je altijd goed verzekerd. Het maakt dan ook niet uit wanneer je op vakantie gaat want je bent altijd verzekerd. Zelfs als je een last-minute reisje hebt gevonden ben je verzekerd. Je hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten. Wat misschien nog wel veel fijner is dat je er helemaal niet naar om hoeft te kijken. Je bent namelijk continue verzekerd, tijdens alle reizen die je doet. Het maakt dan ook niet uit als ze groot of klein ze. Gewoon lekker op vakantie gaan zonder aan je verzekering te denken. Dat is toch wat je wil.

Een doorlopende verzekering is vaak goedkoper

Zoals we hierboven ook al aangaven dekt een doorlopende reisverzekering alle reizen die je het hele jaar door doet. Je betaalt dan ook maar één keer de poliskosten. Wanneer je geen doorlopende reisverzekering hebt moet je voor elke reis een aparte verzekering afsluiten. Het nadeel van een zo hetende kort lopende reisverzekering is dat je dan elke keer poliskosten moet betalen. Dat is bij een doorlopende reisverzekering dan ook niet zo. De kosten die je dan bespaart door eenmalig de poliskosten te hoeven te betalen kan je mooi gebruiken om een leuke ketting voor je geliefde te kopen tijdens jullie vakantie.

Je bent helemaal vrij

Je hebt het waarschijnlijk wel al opgemerkt, maar met een doorlopende reisverzekering ben je heel erg vrij. Je kan er dan ook voor kiezen om bepaalde modules wel of niet aan te zetten. Zo kan je op elk moment van de dag de dekking aanpassen van je doorlopende reisverzekering. Het kan namelijk voorkomen dat je op een actieve vakantie gaat waardoor je andere dingen wilt dekken dan wanneer je in een resort zit te genieten van de zon. Tuurlijk, we hopen dat er niks gebeurt, maar zo ben je verzekerd voor het geval dat er wel wat gebeurt. We zeggen dan ook niet voor niets dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

Verschil met dekking

Doordat de dekkingen en voorwaarden van alle verzekering heel erg verschillen is het lastig om alle verzekeringen te vergelijken. Dit geldt dan ook alleen voor de kortlopende reisverzekeringen. Voor een doorlopende reisverzekering geldt dat niet, die kan je vaak veel beter vergelijken en dekken ook nog eens veel meer. Dit verschil ontstaat doordat een doorlopende reisverzekering in sommige gevallen ook dekking biedt voor geboekte arrangementen en weekendjes wek in het binnen als buitenland. Kijk dus altijd goed naar de polisvoorwaarden om er achter te komen of de verzekering ook echt bij je past. Ook moet je goed kijken als de verzekering alles dekt wat jij graag gedekt wilt hebben. Het zal je maar overkomen dat er een ongelukje plaatsvind op vakantie.