Berekenen.nl
Geplaatst op 25 januari

Welke voorwaarden stelt de opstalverzekering bij een schoorsteen?

Ben je verplicht een schoorsteen reiniging uit te laten voeren om te voldoen aan de dekking van een opstalverzekering? Is er anders geen sprake van dekking?

Schoorsteenveger is niet verplicht

Een schoorsteenveger is niet verplicht, wat dat betreft kunnen zij niet claimen dat je zonder hun diensten niet voldoet aan de voorwaarden voor de dekking. Dat betekent aan de andere kant niet dat je geen omkijken hebt naar de schoorsteen, het is wel degelijk van belang om ervoor te zorgen dat deze goed in orde is. De verzekering verplicht je bijvoorbeeld dat je voldoende dient te doen om er redelijkerwijs voor te zorgen dat de schoorsteen geen problemen zal veroorzaken en er geen schade ontstaat. Zou je de schoorsteen nooit laten vegen? Dan kan je nalatigheid verweten worden en is er mogelijk geen sprake van dekking. Het is daarom logisch om regelmatig een professionele schoorsteenveger in te huren. Je kunt daarmee met een minimale inspanning aantonen dat je er voldoende aan hebt gedaan om schade te voorkomen. Bij schade kun je dan zonder zorgen de opstalverzekering benaderen.

Opstalverzekering berekenen

Wil je een opstalverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat daarvoor de kosten per maand zijn? Je kunt online een berekening maken van een goede opstalverzekering, zodat je een goed beeld krijgt van de premie die je er per maand betaalt. Kijk dus tevens goed naar de eventuele voorwaarden waarvan sprake is op het moment dat je een claim wilt indienen. Je kunt online een opstalverzekering berekenen en die met elkaar vergelijken, zodat je een uitstekend beeld krijgt van waar je het best terecht kunt voor een goede dekking.