Berekenen.nl
Geplaatst op 18 oktober

Verzekeraars halen de smartphone uit de inboedelverzekering

Veel verzekeraars zijn niet zo dol op de smartphone als consumenten. Veel mensen kunnen niet meer zonder, maar dat betekent ook dat de apparaten relatief vaak beschadigd raken. En dan is het de verzekeraars van de inboedelverzekering die voor de kosten op moet draaien. Steeds meer verzekeraars besluiten de smartphone uit de dekking te halen. Er is dan een aanvullende dekking benodigd voor de mobiele telefoon. Of klanten kunnen deze met hun creditcard aankopen en gebruik maken van de dekking tegen diefstal, verlies en beschadiging voor 90 dagen.

Teveel schade door de smartphone

Verzekeraars innen premie en betalen aan de andere kant bedragen uit zodra er sprake is van schade. Met name bij mobiele telefoons is er steeds vaker sprake van schade, waardoor de uitkeringen binnen de inboedelverzekering scheef beginnen te worden. De verzekeraars willen geen polis aanbieden die er eigenlijk alleen is voor de mobiele telefoon. Daarom besluiten zij om die uit de dekking te halen. Er is een aanvullende dekking beschikbaar voor de smartphone. Dat betekent dat klanten extra premie betalen om binnen de inboedelverzekering ook hun smartphone te kunnen dekken tegen eventuele schade.

Inboedelverzekering berekenen

Heb je al een inboedelverzekering en haalt die de dekking van de smartphone uit het pakket? Dan is het de moeite waard om de verschillende andere verzekeringen te berekenen en vergelijken. Dat kan eenvoudig online, mits je goed weet welke dekkingen je wilt gebruiken. In ieder geval die voor de smartphone, net als voor andere belangrijke zaken in en om het huis. Je kunt online eenvoudig een inboedelverzekering berekenen, waarmee je ervoor zorgt dat je een goed beeld krijgt van wat er beschikbaar is. Uiteraard zijn er aan de andere kant nog steeds verzekeraars beschikbaar die de smartphone wel dekken vanuit de inboedelverzekering.