Berekenen.nl
Geplaatst op 20 januari

Toegenomen aantal inbraken vraagt om goede inboedelverzekering

Het is ‘s avonds weer eerder donker, waardoor we het licht aan hebben als we thuis zijn. Zijn we niet thuis, dan zijn de lichten uit en is het voor inbrekers duidelijk dat zich een kans tot inbreken voordoet. Het is dan van belang om een goede inboedelverzekering te hebben, die dekking biedt op basis van de waarde van de inboedel.

Vergoeding van de schade bij een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering biedt dekking bij woninginbraak, schade wordt eigenlijk altijd vergoed. Daarnaast geldt er dekking voor de waarde van de inboedel, mits de inboedelverzekering op de juiste wijze is afgesloten. Het is van belang om regelmatig na te gaan of de verzekerde waarde nog past bij wat je in huis hebt staan. Bovendien dien je na de woninginbraak in ieder geval aangifte te doen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Zelfs wanneer je braakschade hebt is het voor verzekeraars van belang dat er een aangifte ligt, eerder zal de inboedelverzekering over het algemeen niet uitkeren.

Online inboedelverzekering berekenen

Je kunt online een inboedelverzekering berekenen, zodat je de verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Heb je al een inboedelverzekering en wil je nagaan of die nog bij je past? Je kunt online de alternatieven berekenen en nagaan waar je nog meer terecht kunt voor een goede en goedkope dekking. Je kunt het best ieder jaar op zoek gaan naar een inboedelverzekering met een scherpe premie, die bovendien aansluit bij de dekking die je wenst. Een inbraak kun je natuurlijk het best voorkomen, wanneer het dan toch gebeurt kun je maar beter een goede inboedelverzekering hebben.