Berekenen.nl
Geplaatst op 30 juli

Smartphone niet langer standaard onderdeel van inboedelverzekering

De smartphone maakt niet langer standaard onderdeel uit van de inboedelverzekering. In principe waren verzekeraars al vrij om daar wel of niet voor te kiezen. Inmiddels heeft een deel van hen besloten om de dekking voor de smartphone er expliciet uit te halen. Dat heeft vooral te maken met de stijgende kosten de afgelopen jaren. Het is daarom verstandig om online een inboedelverzekering te berekenen. Zowel voor de premie per maand als om goed te kunnen kijken naar de dekking voor bijvoorbeeld een smartphone die er beschikbaar is.

Stijgende premies tegengaan

De verzekeraars hebben aangegeven dat de kosten voor kapotte smartphones enorm zijn gestegen. In 2011 kregen ze samen bijvoorbeeld nog 500c claims per jaar. Inmiddels zijn dat zo’n 8.500 claims per jaar. Dat betekent een stijging van 1600%. Eerder al besloten de verzekeraars de premies hoger te maken. Daardoor is een inboedelverzekering vandaag de dag bijna twee keer duurder dan een aantal jaren geleden. Het zijn vooral de kosten voor de smartphone die een belangrijk deel vormen van de premie. De verzekeraars willen daar iets aan doen door de smartphone uit de dekking voor de inboedelverzekering te halen.

Online inboedelverzekering berekenen

Online een inboedelverzekering berekenen om na te gaan waar je nog wel dekking krijgt voor je smartphone? Of om na te gaan of dit wellicht het moment is om over te stappen naar een andere polis? We maken het je online graag gemakkelijk met onze tool om een berekening te maken. Je kunt zelf berekenen wat een inboedelverzekering al kosten en bekijken op welke dekking je dan kunt regelen. Dat betekent dat je daar binnen een paar minuten achter bent. De berekening van de inboedelverzekering is snel en eenvoudig. Zodat je op basis daarvan vervolgens een uitstekende keuze kunt maken voor een polis.