Berekenen.nl
Geplaatst op 19 juli

Kapotte smartphone op reis valt te claimen op de inboedelverzekering

Een smartphone, tablet of ander elektronisch apparaat kan op reis gemakkelijk kapot gaan. Op vakantie en houdt de smartphone er mee op? Het is doorgaans niet nodig om daar binnen de reisverzekering rekening mee te houden. In plaats daarvan bestaat er dekking vanuit de inboedelverzekering. Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat er binnen die polis sprake is van een buitenhuisdekking. Een kapotte smartphone of tablet hoeft financieel dan in ieder geval geen vervelende gevolgen te hebben, al is er natuurlijk wel sprake van afschrijving.

Afschrijving per verzekeraar verschillend

De verschillende verzekeraars gaan daar overigens op heel verschillende manieren mee om. Na een jaar tijd ontvang je over het algemeen nog maar de dagwaarde van een smartphone of tablet. Vervolgens kiest Aegon er bijvoorbeeld voor om een smartphone in 2 jaar tijd volledig af te schrijven, bij Nationale Nederlanden duurt dat 5 jaar. Ook Turien & Co neemt daar 5 jaar de tijd voor, waardoor de vergoeding er gemiddeld hoger zal liggen dan bij Europeesche Verzekeringen die aangeeft dat er na 2 jaar geen waarde meer over is.

Inboedelverzekering berekenen

Je kunt online een inboedelverzekering berekenen om na te gaan hoe deze dekkingen zich verhouden tot de premie die je er aan de andere kant betaalt. Bovendien is het de moeite waard om ook de reisverzekering te berekenen. Is er binnen de inboedelverzekering geen sprake van een buitenhuisdekking? Dan is het namelijk verstandig om altijd goed te kijken naar de reispolis of een afzonderlijke module binnen de inboedelverzekering af te sluiten. Je kunt online de verzekeringen berekenen om na te gaan wat de kosten bedragen bij een specifieke dekking. Op die manier zijn de smartphone en tablet ook op reis in ieder geval goed gedekt, zodat er geen financiële tegenvallers zullen ontstaan.