Berekenen.nl
Geplaatst op 14 december

Inboedelverzekering wordt bij Avero Achmea flink duurder

De inboedelverzekering is voor veel mensen een voordelige verzekering, die kost maximaal een paar euro per maand. Daar gaat bij Avero Achmea echter verandering in komen. De verzekeraar heeft aangegeven de inboedelverzekering binnen het pakket met woonverzekeringen 17,2% duurder te maken. Verzekerden die graag willen overstappen hebben daar de kans toe, ook wanneer de minimale contractduur nog niet is verstreken. Ze kunnen online een andere inboedelverzekering berekenen, om na te gaan waar ze voor een lagere premie per maand dezelfde dekking kunnen ontvangen.

Toenemende schadelast voor de verzekeraar

Volgens Avero Achmea heeft de verzekeraar geen andere keuze dan het verhogen van de premie, omdat de schadelast de laatste jaren flink is toegenomen. Er zouden meer schades zijn ontstaan en de kosten voor letsel zorgen ervoor dat de kosten steeds hoger oplopen. Het betekent dat de verzekeraar moet snijden in de dekking of aan de andere kant de premie moet verhogen. De verzekeraar heeft gekozen voor het laatste, waardoor verzekerden meer gaan betalen voor de dekking. Begin oktober bepaalde het klachteninstituut Kifid dat verzekeraars de premie niet zomaar met meer dan 10% mogen verhogen, vandaar dat Avero Achmea haar verzekeraars daar heel duidelijk van op de hoogte dient te brengen.

Online inboedelverzekering berekenen

Heb je een inboedelverzekering bij Avero Achmea en wil je berekenen of het elders voordeliger kan zonder dat de dekking afneemt? Je kunt online een inboedelverzekering berekenen, om daar binnen een paar minuten achter te komen. Het maakt goed duidelijk wat je van de polis kunt verwachten, zodat je er zelf voor kunt zorgen dat je voor dezelfde dekking een lagere premie zal betalen. Het berekenen van een inboedelverzekering kost een paar minuten tijd, terwijl dat een betere dekking voor een lagere premie per maand (of per jaar) kan opleveren.