Berekenen.nl
Geplaatst op 7 oktober

Hoe kun je besparen op de inboedelverzekering?

De premie van een inboedelverzekering is vaak te hoog of de voorwaarden zijn niet optimaal. Het is goed mogelijk om te besparen op een inboedelverzekering, al is het onverstandig om die volledig op te zeggen. De inboedelverzekering biedt dekking bij schade als het gevolg van brand, water of een inbraak. De kostenpost is dan vaak groot, terwijl de premie dankzij het lage risico laag ligt.

Grote premieverschillen en risico op schade

Dit lage risico maakt het interessant om na te denken over de specifieke dekking. Er is een all risk dekking binnen de inboedelverzekering mogelijk, aan de andere kant kun je akkoord gaan met een eigen risico. Is het risico klein en wil je besparen op deze verzekering? Kies dan voor een eigen risico in plaats van een all risk dekking. Bovendien kun je zorgen voor goed hang- en sluitwerk en een Politiekeurmerk voor een korting op de premie. Het is vanwege de pakketkorting verstandig om meerdere woonverzekeringen te bundelen bij dezelfde verzekeraar. Er bestaan wat dat betreft verschillende mogelijkheden om te besparen op de inboedelverzekering, zonder dat dit een goede dekking in de weg hoeft te zitten.

Online inboedelverzekering berekenen

Je kunt eenvoudig online de inboedelverzekering berekenen, aan de hand van je woonsituatie en bijvoorbeeld het woonoppervlak van de woning. Des te veiliger je woning in elkaar zit of des te kleiner deze is, des te goedkoper ook de verzekering uit zal pakken. Je betaalt een hogere premie wanneer je meer spullen wilt verzekeren, waarmee je voorkomt dat je bent onderverzekerd. Wil je online een inboedelverzekering berekenen? Het kost je slechts een paar minuten van je tijd en levert je een grote mate van rust op.