Berekenen.nl

ben 59 jaar en wil graag weten wat mijn gewicht moet zijn.

weeg nu 85.5 en ben 176 lang

Vraag gesteld door: Dinie
Reageer jij op deze vraag?

dinie: graag wil ik een antwoord

Team Berekenen.nl: Hallo Dinie,

Het is natuurlijk belangrijk dat jij je goed voelt met je huidige gewicht. Maar als je kijkt naar een gezonde BMI dan zou jouw gewicht bij een lengte van 176 cm tussen de 64 en 77 kilo moeten liggen. Er is ook een Brits onderzoek geweest waarbij is aangetoond dat de omvang van de taille meer zegt over een gezond gewicht dan de BMI. De omvang van je taille (gemeten op smalste punt) mag dan niet meer dan de helft van je lengte zijn. Hoe groter de omvang, des te minder levensjaren te gaan!

teake: ben man 67 jaar mijn gewicht is 78 kg mijn lengte is 168cm is dat goed |? Mijn gezondheid is prima

Dulcine: Hallo Taeke je hebt momenteel overgewicht je gezonde gewicht zou tussen de 56 en 70 kg behoren te zijn. Als je enkele wijzigingen in je eetpatroon kan brengen dus meer groente en fruit lukt dit.

ankie : hallo weeg 65,3 en mijn lengte is 1,66 is me gewicht goed of ben ik te zwaar .soms weet je het niet meer .denk zelf dat ik te zwaar ben .ik ben al druk bezig met wandelen .

Suze: Ankie, als je hier de gegevens invult, dan kun je zelf zien wat je bmi en je ideale gewicht is. Je geeft je leeftijd niet aan wat wel van belang is. Wandelen/bewegen is altijd goed. Maar vermoed dat je binnen de grenzen valt en je echt niet te zwaar bent! www.berekenen.nl/bmi

Peter: Ik ben 51 jaar, 176 en weeg 69 KG. Ik loop twee maal per week de 5KM, fitness 2 maal per week en zwem elke zondagochtend 2 KM en ik ben helemaal strak. Mijn BMI is 22,4. Stel dat mijn gewicht 64 KG zou zijn dan ben ik veel te mager maar volgens de BMI OK. Dus denk zelf goed na over de BMI index!!