Berekenen.nl
Geplaatst op 2 februari

UWV positief over arbeidsmarkt en WW-uitkeringen

Het aantal banen voor werknemers zal volgens hen voor het eerst weer groei gaan laten zien, waardoor het aantal WW-uitkeringen aan de andere kant af zal nemen. Dat blijkt uit een prognose die het UWV onlangs maakte, om vooruit te kijken naar het komende jaar.

Meer banen en minder uitkeringen

Het UWV verwacht dat het aantal banen in 2015 met 31.000 toe zal nemen, nadat er een aanzienlijke periode van krimp heeft plaatsgevonden. Met name in de uitzendsector zullen er volgens het UWV veel banen bijkomen, de plaats waar ook het eerst de banen verdwenen. Daarnaast zit er volgens de instantie groei in de zakelijke dienstverlening en zal zelfs het aantal banen in de bouw sinds 2008 voor het eerst weer wat toenemen.
Als het gevolg hiervan verwacht het UWV dit jaar zo’n €479 miljoen minder kwijt te zijn aan WW-uitkeringen, omdat weer meer mensen aan het werk gaan. Dit is gebaseerd op een daling van het aantal uitkeringen met 27.000, voor mensen die weer aan de slag gaan en zelf een inkomen kunnen gaan vergaren.

WW berekenen

Verwacht je binnenkort een WW-uitkering aan te moeten vragen, of wil je weten waar je dan op zou kunnen rekenen? Je kunt online je WW-uitkering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van het inkomen dat dit maandelijks op zal leveren. Je kunt je op die manier alvast voorbereiden op de daling die je kunt verwachten, of gewoon eens nagaan wat een uitkering eigenlijk betekent. Je kunt online de WW berekenen en dit vergelijken met je eigen inkomen, of bijvoorbeeld het minimuminkomen in Nederland.