Berekenen.nl
Geplaatst op 1 oktober

Hoogte Wajong-uitkering onderwerp van discussie

De hoogte van de Wajong-uitkering is al jaren een populair onderwerp van discussie. Het is een uitkering voor jongeren die gehandicapt zijn (geraakt), waardoor ze helaas niet op een reguliere manier kunnen werken. Ze ontvangen een uitkering en worden op die manier tegemoet gekomen, maar mogen daarnaast wel bijverdienen.

Met een rekenhulp voor de Wajong is het mogelijk om daarvan de hoogte te berekenen. Bijvoorbeeld voor de hoogte van de uitkering in 2018 of een ander jaar, zodat goed duidelijk is hoeveel de jongeren zullen ontvangen. Onder andere in de Volkskrant is de discussie rondom de uitkering weer eens aangezwengeld, in combinatie met het loon dat deze jongeren ontvangen.

100.000 mensen met werk en een Wajong-uitkering

In Nederland maken ongeveer 100.000 jongeren gebruik van een Wajong-uitkering. Een deel van hen werkt daarbij. Ze kunnen de Wajong rekenhulp gebruiken om hun uitkering te berekenen, naast het loon dat ze ontvangen. Op die manier kan de hoogte van het inkomen flink variëren. Er geldt overigens wel een maximum voor de bijverdiensten, die wordt vastgesteld door het UWV.

Rekenhulp Wajong: online berekenen

Wil je zelf de hoogte van een Wajong-uitkering berekenen? Je kunt daarvoor gebruik maken van onze handige online tool. Het is een rekenhulp voor de Wajong. Ontdek daarmee wat de maximale uitkering bedraagt en houd bijvoorbeeld rekening met het maximale bedrag dat je daarnaast mag verdienen. Op die manier kun je de uitkering Wajong berekenen en daarnaast mogelijk bijverdienen met een baan.