Berekenen.nl
Geplaatst op 25 april

Beter sparen? Spaar met een doel

Nederlanders zijn spaarders, maar met de lage rentestanden van de afgelopen jaren valt dat af en toe niet mee. Hoe zorg je er toch voor dat je goed kunt blijven sparen en dat je daarmee een mooi rendement maakt? Het is belangrijk om te sparen met een doel en goed te kijken naar eventuele renteverschillen. Op die manier kan het toch lonen om te sparen, vooral als je daar na verloop van tijd iets moois van kan kopen.

Vergelijk rentepercentages

Het belangrijkste is om een spaardoel voor ogen te nemen. Bedenk waarvoor je wilt sparen, maak er een foto van en kijk er regelmatig naar. En wil je het helemaal goed doen? Gebruik dan één spaarrekening voor één spaardoel, het liefst bij een andere bank dan waar je de betaalrekening hebt. Het kost op die manier veel moeite (en een dag de tijd) om geld terug over te boeken, waardoor je die verleiding veel makkelijker kunt weerstaan.

Bovendien kun je op deze manier ‘shoppen’ bij de verschillende banken. Ga na waar je de hoogste rente krijgt, zodat je daar kunt gaan sparen. Tot het gegarandeerde bedrag van €100.000 per bankvergunning kun je dat zonder problemen doen.

Verschil in rente berekenen: wat levert dit op?

Benieuwd naar het verschil in rente tussen de verschillende spaarrekeningen? Je kunt het verschil berekenen en op die manier zelf ontdekken wat het oplevert om te wisselen van bank. Dankzij rente op rente kunnen de verschillen door de jaren heen behoorlijk oplopen, ook als de rente min of meer hetzelfde lijkt. Je kunt online het verschil in rente berekenen, zodat je jouw spaardoel zo snel mogelijk zal halen en je een mooi rendement maakt op je spaargeld.