Berekenen.nl
Geplaatst op 1 maart

Vermogensbelasting voor rijke Belgen in Frankrijk flink hoger

De vermogensbelasting komt voor rijke Belgen in Frankrijk een stuk hoger te liggen. De Franse president heeft de huidige wetgeving namelijk vervangen door een nieuwe. Dat betekent dat vooral het dure vastgoed in Frankrijk van buitenlanders flink duurder gaat worden. Dat betekent dat rijke Belgen en ook rijke Nederlanders met een woning daar meer belasting gaan betalen. Het gaat om de belasting boven een grenswaarde van 1,3 miljoen euro, waarover eigenaren 0,5 - 1,5 procent belasting gaan betalen aan ed Franse overheid.

Belasting op nettowaarde van de villa

Het gaat overigens wel om de nettowaarde die iemand bezit, dus na aftrek van eventuele schulden. Dat betekent in de praktijk dat zelfs stevige villa’s door een hypotheek daarop nog altijd onder de waarde kunnen blijven. Alleen rijke Belgen, Nederlanders en andere buitenlanders die vastgoed bezitten zonder hypotheek of van een zeer grote waarde gaan daarover belasting betalen. Op die manier wil Frankrijk de rijken extra belasten, vooral wanneer zij vanuit het buitenland afkomstig zijn en in Frankrijk een mooie grote woning kopen.

Online de vermogensbelasting berekenen

Wil je in Nederland de vermogensbelasting berekenen? Die wordt niet geheven over vastgoed, als het gaat om de eerste woning. De belasting wordt vooral geheven over spaargeld en andere uitgeleende bedragen, waarmee er sprake is van tegoeden die mensen vrijelijk kunnen besteden. De laatste jaren is de wetgeving op dit gebied aangepast, waardoor ook de vermogensbelasting anders berekend wordt. Je kunt gebruik maken van onze handige tool, zodat je zelf niet met de formules en percentages aan de slag hoeft. Op die manier kun je online de vermogensbelasting berekenen, zodat je ook in Nederland goed weet waar je aan toe bent.