Berekenen.nl
Geplaatst op 5 april

Stakingen luchthaven Berlijn over het uurloon zijn voorbij

De werknemers van de luchthaven van Berlijn waren in staking gegaan, vanwege het uurloon dat ze verdienen. Inmiddels hebben er onderhandelingen met de medewerkers plaatsgevonden, waardoor ze het werk weer hebben opgepakt. Er is een overeenkomst bereikt over de tarieven en de arbeidsvoorwaarden voor de 2.000 medewerkers op de grond van de luchthaven. Dat betekent dat ze zich op dit moment weer kunnen vinden in het uurloon dat ze ontvangen, waardoor passagiers geen rekening meer hoeven te houden met de vertragingen van de afgelopen periode.

Staking door de werknemers

De medewerkers besloten begin maart het werk neer te leggen, om de luchthaven daarmee onder druk te zetten om met ze te gaan onderhandelen. Er werden honderden vluchten van en naar de luchthaven Berlijn geannuleerd, waardoor reizigers hier veel last van hadden. De vakbonden legden een eis op tafel om per uur in ieder geval €1 meer te kunnen verdienen. Het uurloon lag op dat moment op gemiddeld €11. De werkgevers wilden eerst niet verder gaan dan een stijging van 8% over een periode van 3 jaar. Er lijkt nu toch water bij de wijn gedaan te zijn, waardoor de beide partijen elkaar hebben kunnen vinden.

Uurloon online berekenen

Wil je zelf berekenen welk uurloon je verdient of wat je zou moeten verdienen om tot een bepaald loon per maand of per jaar te kunnen komen? Je kunt online je uurloon berekenen, aan de hand van onze handige tool. Dat betekent dat je zelf niet met de cijfers in de weer hoeft, maar dat wij het je in plaats daarvan gemakkelijk maken. Dat betekent dat je eenvoudig je uurloon kunt berekenen, zodat je daarmee de onderhandelingen in kunt gaan of je weet wat je minimaal kan accepteren.