Berekenen.nl

Loonbelasting betalen baan naast ww uitkering

Ik heb een baan van 13 uur. Ik krijg aangevuld tot 28.5 uur per week van de ww. Werkgever zegt dat hij geen loonbelasting hoeft af te dragen. Ik dacht dat dit juist extra belast werd omdat voor deze uren geen loonheffingskorting word toegepast. Deze word bij uwv toegepast.
Ik ben bang dat ik op het einde van het jaar in de problemen kom met de belasting. Ik hoop dat ik een antwoord krijg. Gr Carien

Vraag gesteld door: Carien
Reageer jij op deze vraag?

Danny: Je moet over al je inkomsten belasting afdragen Carien. Dus uiteindelijk bij je jaarlijkse aangifte met je je bruto loon opgeven en aangeven hoeveel belasting er al is betaald of hoeveel heffingskortingen er al zijn toegepast. Als het UWV al deze heffingskortingen toepast, is het waarschijnlijk dat ze rekening houden met het maximale. Wat er nu zal gebeuren is dat je over die 13 uur gewoon nog inkomstenbelasting moet betalen.

Wil je exaxt weten hoeveel het zou zijn, dan kun je je geschatte inkomsten opgeven via een voorlopige aanslag.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/belasting_betalen_terugvragen/voorlopige_aanslag/

Dan weet je precies wat je zal moeten betalen. Je kunt dit dan reserveren of maandelijks alvast betalen aan de belastingdienst.