Berekenen.nl
Geplaatst op 30 november

Hoogte uitkering lijfrente verschilt sterk: tot 35 procent meer

Uitkeringen op basis van een lijfrente blijken sterk te verschillen per aanbieder. Dat ontdekte MoneyView, die daar onderzoek naar deed. Het verschil kan oplopen tot 35 procent, waarmee vergelijken tussen lijfrente-producten de moeite waard lijkt.

De verschillen tussen bancaire- en verzekeringsproducten werden bovendien kleiner, waardoor verzekeren nu soms interessanter is dan (bank)sparen. Onder andere BLG/RegioBank en SNS scoorden goede beoordelingen voor de prijsstelling, terwijl Aegon en Reaal konden rekenen op de beste beoordelingen voor de voorwaarden.

Lijfrente berekenen: grote verschillen

De koopsomproducten en lijfrente-beleggingen laten verschillende opbrengsten en mogelijkheden zien. De verschillen zijn groot, waardoor het belangrijk is om de onderlinge producten goed met elkaar te vergelijken. Op die manier kunnen klanten hun lijfrente berekenen en op basis daarvan een goede inschatting maken.

Consumenten die hun jaarruimte voor 2018 of 2019 gebruiken kunnen sparen voor een lijfrente. Een lijfrente berekening maakt duidelijk welk bedrag zij bij elkaar kunnen sparen of beleggen. Vervolgens is het belangrijk om een keuze te maken uit de lijfrenteverzekeringen en bancaire producten, die beiden op hun eigen manier bouwen aan een kapitaal voor in de toekomst.

Zelf lijfrente uitkering berekenen: online tool

Zelf je lijfrente uitkering berekenen of een berekening maken van de inleg voor lijfrente en wat dat oplevert? Je kunt online gebruik maken van onze handige tool.

Gebruik de jaarruimte die je kunt berekenen, zodat je weet welk bedrag je kunt inleggen. En bereken de lijfrente en de lijfrente uitkering die je kan verwachten, om verrassingen te voorkomen. Een belangrijke berekening, die duidelijkheid geeft over de financiële toekomst. En een berekening die je kan helpen een goede vergelijking te maken, zodat je niet tot 35 procent minder overhoudt ten opzichte van de meest gunstige opties.