Berekenen.nl
Geplaatst op 3 december

Kinderbijslag in Vlaanderen voortaan een Groeipakket

De kinderbijslag voor 2019 berekenen? In Vlaanderen is dat niet meer mogelijk, omdat de overheid heeft besloten om er een Groeipakket van te maken. Een andere benaming, waarvoor Vlaanderen voortaan verantwoordelijk is. Het is een nieuwe variant van de kinderbijslag, die ouders de kans moet bieden om hun kinderen te laten groeien en zich te laten ontplooien.

Het Groeipakket is meer dan een nieuwe naam, omdat ook de aanpak verandert binnen de financiële tegemoetkomingen voor ouders met kinderen. De uitbetaling van de kinderbijslag in 2019 gaat er voor ouders anders uitzien, waarmee Vlaanderen verbeteringen door wil voeren.

Kinderen laten groeien en ontplooien

Het Groeipakket moet gezinnen maximaal de kans bieden om ieder kind te laten groeien en zich te laten ontplooien. In Nederland hebben we voorlopig nog gewoon de kinderbijslag, waardoor je die zowel voor 2019 als voor andere jaren kunt berekenen. Ontdek op die manier de hoogte van de kinderbijslag, zodat je goed weet hoeveel je kunt ontvangen en hoe dat bijvoorbeeld verandert ten opzichte van andere jaren.

Kinderbijslag berekenen in Nederland

Wil je berekenen hoeveel kinderbijslag je krijgt in 2019? En hoe zich dat verhoudt tot 2018 of andere jaren waarvoor je de berekening kunt maken? Je kunt online de hoogte van de kinderbijslag berekenen, zodat je met een paar klikken op de hoogte bent.

Je weet op die manier al voor de uitbetaling van de kinderbijslag welk bedrag je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Stem daar je financiële planning op af, zodat je goed weet welke tegemoetkoming je kunt verwachten voor de kosten die je maakt als je kinderen hebt.