Berekenen.nl
Geplaatst op 23 november

Minister vindt dat salaris spelersvrouwen Oranje omhoog moet

Minister Bruins van Sport gaat zich hardmaken voor het salaris van de spelersvrouwen van Oranje. Ze werden kampioen en leverden daarmee een geweldige prestatie. Bovendien trainen ze net zo hard als de mannen en doen ze er alles voor om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Toch krijgen ze slechts een fractie betaald van wat de mannen ontvangen. Terwijl volgens de minister iedereen in de sport gelijk zou moeten zijn. De vergoedingen voor de vrouwelijke voetbalsters moeten wat dat betreft net zo hoog worden als die voor de mannen. Of in ieder geval meer bij elkaar in de buurt komen te liggen.

Vrouwen moeten profvoetballers worden

Volgens de minister en regeringspartij CDA is het niet eerlijk dat de vrouwen op dit moment zo weinig verdienen. Het heeft er deels mee te maken dat ze niet onder het profvoetbal vallen, wat bij de mannen wel het geval is. Daardoor is het mogelijk om de grote verschillen in salaris te hanteren. Het komt het vrouwenvoetbal niet ten goede, dus er zou wat moeten veranderen. Dat moet ervoor gaan zorgen dat de vrouwen van Oranje loon naar werken krijgen, zoals de mannen die veel meer verdienen voor mindere prestaties.

Salaris berekenen: handige online tool

Zelf je salaris berekenen of het salaris per jaar berekenen op basis van een inkomen per maand? Dat kan eenvoudig in onze online tool. Je kunt je bruto salaris berekenen en dat omzetten naar netto. Of er aan de hand van een salaris per maand of per jaar voor zorgen dat je ook de andere bedragen kunt uitrekenen. Op die manier ben je meteen goed op de hoogte van wat je kunt verdienen of wat je netto overhoudt van een bruto salaris. Je kunt online je salaris berekenen, wij zorgen voor handige tools die je daarvoor kunt gebruiken.