Berekenen.nl
Geplaatst op 14 december

Sparen in het buitenland: kan iedereen dat doen?

Sparen in het buitenland, is dat een goed idee? De spaarrente is op dit moment erg laag. Spaarders gaan op zoek naar de beste mogelijkheden om toch een leuk rendement te kunnen maken. Dat betekent dat ze meer gaan beleggen, hun geld steken en crowdfunding en bijvoorbeeld meer in het buitenland sparen. Maar, is dat zomaar voor iedereen weggelegd? Wat zijn bekende valkuilen onder spaarders die hun heil over de grens zoeken? We zetten een paar belangrijke zaken op een rij.

Acceptatiebeleid en risico’s van sparen in het buitenland

Niet iedere (buitenlandse) bank accepteert zomaar buitenlandse spaarders. Het is daarom de moeite waard om eerst na te gaan of het überhaupt mogelijk is om er een spaarrekening te openen en geld over te zetten. In sommige gevallen is het alleen met de eigen nationaliteit mogelijk om een rekening te open en daar geld op te zetten.
Houd er bovendien rekening mee dat de buitenlandse spaarrekening niet onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel zal vallen. Dat brengt risico’s met zich mee, als een bank in de problemen komt. Het is daarom verstandig om kritisch te kijken naar de veiligheid van een spaarrekening in het buitenland.

Spaardoel en rendement berekenen: online

En wil je vooral jouw spaardoel berekenen en berekenen welk rendement je binnen de grenzen kunt maken? Dat kan gewoon in Nederland. Wij zorgen er met de diverse tools voor dat je het allemaal kunt uitrekenen. Om vervolgens te sparen in Nederland of er alsnog op uit te trekken naar het buitenland. Jij kiest wat je met je geld doet, terwijl wij ervoor zorgen dat je gemakkelijk alle berekeningen kunt maken. Om je spaardoel en eindkapitaal te berekenen, net als het rendement dat je jaarlijks kunt maken met het spaargeld dat je hebt staan.