Berekenen.nl
Geplaatst op 14 maart

Jongeren sparen steeds langer voor eigen koopwoning

Jongeren sparen langer om meer eigen geld in te kunnen brengen, zodat zij een lagere hypotheek nodig hebben om een woning te kunnen kopen. Met name in Zeeland beschikken jongeren over relatief veel eigen geld op het moment dat ze hun eerste eigen woning kopen.

Zeeuwse jongeren sparen zeer veel

Zeeuwse jongeren in Terneuzen staan in slechts 16% van de gevallen ingeschreven voor een huur- of een koopwoning, terwijl de andere stedelijke gebieden meer populair zijn. Een verklaring daarvoor ontbreekt, al lijkt het erop dat jongeren de binnenstad niet in alle gevallen even gezellig vinden om in te wonen. Bovendien lijken steeds meer jongeren ervoor te kiezen om langer thuis te wonen. Zij hebben daardoor de mogelijkheid om langer door te sparen, vooral vanaf het moment dat zij een fulltime baan hebben. Dankzij de lage kosten door thuis te wonen hebben ze de mogelijkheid om veel te sparen en kunnen ze vervolgens met een groot deel eigen geld een eigen woning kopen.

Spaardoel berekenen

Wil je een spaardoel berekenen en ben je benieuwd welk bedrag je daarvoor maandelijks aan de kant dient te zetten? Je kunt online de inleg van je spaardoel berekenen, bijvoorbeeld wanneer je €20.000 aan eigen geld nodig hebt om een deel van de woning te financieren en bovendien nog een aantal eigen meubels te kopen. Uiteraard kun je ook om andere redenen je spaardoel berekenen, bijvoorbeeld wanneer je een eigen auto wilt kopen of je iets anders moois op het oog hebt. Je kunt online berekenen welk spaardoel je kunt bereiken door maandelijks een vast bedrag op je spaarrekening te zetten.