Berekenen.nl

Krijg geld terug, maar?

Vraag 1:
Ik wilde combinatiekorting aanvragen, heb via voorlopige aanslag het volledige belastingformulier (digitaal uiteraard) ingevuld. Op basis daarvan lijken mijn partner en ik ongeveer 4000 euro terug te krijgen. Dit lijkt meer dan de combinatiekorting te zijn. Hoe kan je weten wat uit de voorlopige aanslag komt, de combinatiekorting is en niet iets anders?

Vraag 2:
Nu lees ik ook op jullie website het onderstaande en snap ik niet wat jullie met die ''1x'' bedoelen. Als je fiscaal partner bent vul je toch sowieso alles maar 1x (voor beide in)?

Met een fiscaal partner kun je maar 1 x inkomensafhankelijke combinatiekorting aanvragen. Uiteraard moet je ook voldoen aan de overige voorwaarden maar bij het fiscaal partnerschap geldt ook nog eens een keer dat beide partners moeten werken en dat voor het laagste inkomen de inkomensafhankelijk combinatiekorting kan worden aangevraagd.

Vraag gesteld door: Chiem
Reageer jij op deze vraag?

Danny: Hallo Chiem,

Welkom op deze site. Hierbij antwoorden op je vraag.

Vraag 1.
Op de achterkant van de voorlopige aanslag staat de uitleg hoe men tot de berekening komt. Kijk die goed na. Je hebt waarschijnlijk ook recht op andere heffingskortingen zoals algemene heffingskorting en mogelijk arbeidskorting indien dit niet van je loon al is afgehouden.

Vraag 2.
Als fiscale partners kun je er ook voor kiezen om afzonderlijk van elkaar aangifte te doen. Om e.e.a. te verduidelijken wordt er gesproken over 1 x aanvraag. Dit is vooral bedoeld voor mensen die nog geen gezamenlijke aangifte doen.

Hopelijk is het duidelijk zo?

gr. Danny