Berekenen.nl
Geplaatst op 10 juli

WW-premie voor werkgevers 250 miljoen lager in 2016

Dat de WW-premie die werkgevers betalen volgend jaar later uit zal vallen heeft vooral te maken met het feit dat het economisch herstel doorzet. Dit zorgt ervoor dat minder mensen dan verwacht gebruik maken van een WW-uitkering, waardoor de kosten meevallen. Het UWV heeft aangegeven dat er echter verschillen per sector bestaan. De ene sector komt er beter vanaf dan de andere, maar over het algemeen is er sprake van een daling van het aantal werklozen.

Sneller economisch herstel

Het economisch herstel was uiteindelijk wel verwacht, maar volgens het UWV zet het sneller door dan men vooraf had berekend. Het aantal werklozen met een WW-uitkering zal dit jaar afnemen tot 420.000, waarschijnlijk zijn er eind volgend jaar zelfs nog maar 400.000 over. Dat betekent dat de kosten voor de WW nog verder omlaag gaan en dat vooral de werkgevers daarvan kunnen profiteren. Gemiddeld betalen werkgevers nog zo’n 1,77% voor de WW, terwijl dat in 2013 bijvoorbeeld nog 2,68% was en een flinke aanslag vormde op de kosten die ondernemers maakten voor hun personeel.

WW berekenen

Wil je zelf je hoogte WW uitkering berekenen, om na te gaan waar je recht op hebt? Benieuwd naar de hoogte van een WW uitkering in relatie tot de baan die je op dit moment hebt? Dreigt er ontslag op de afdeling of wil je er in ieder geval vast voor zorgen dat je goed weet waar je aan toe bent. Je kunt online je WW uitkering berekenen om na te gaan wat er overblijft op het moment dat je inderdaad in de WW terecht komt. Houd er rekening mee dat je vervolgens slechts tijdelijk gebruik kunt maken van de WW-premie die er beschikbaar is.