Berekenen.nl
Geplaatst op 30 maart

Het hoogste eindkapitaal: vrouwen blijken betere beleggers

Beleggers willen het hoogste eindkapitaal behalen, omdat ze daarmee een mooi rendement maken. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen is al decennialang onderwerp van discussie.

In het FD breekt Erica Verdegaal een lans voor vrouwen, omdat uit veel studies zou blijken dat zij gemiddeld genomen beter beleggen. Mannen beleggen vaker, raken minder snel in paniek bij weinig geld en dingen vaker af. Ze weten beter wat collega’s verdienen en werken relatief veel aan hun financiële toekomst. Toch zijn het vrouwen die betere resultaten behalen, vooral omdat ze letten op de kleintjes en graag op safe spelen.

Meer inkomen uit arbeid voor mannen

Mannen zijn financieel behoorlijk kundig en bedreven, bijvoorbeeld als het gaat om inkomen uit arbeid. Wil je het hoogste eindkapitaal bereiken met beleggen voor je pensioen of voor een ander doel? Dan is het toch beter om daar een vrouw voor in te schakelen. Laat de vrouw beleggen voor een mooi eindkapitaal of kies voor een vrouwelijke fondsmanager die de zaken goed in de gaten houdt.

Eindkapitaal berekenen: pensioen en andere beleggingen

Wil je het eindkapitaal berekenen van beleggingen, bijvoorbeeld om na te gaan wat jouw pensioen kan opleveren? Ga uit van het rendement dat mannen of vrouwen gemiddeld maken, over de periode waarin je wilt beleggen.

Houd er rekening mee dat beleggingen met een positief rendement steeds sneller in waarde gaan toenemen. Hoe langer je daar de tijd voor neemt, des te sneller het eindkapitaal zal groeien. Op die manier kun je na enkele tientallen jaren een heel interessant pensioen opbouwen, zonder dat je daar heel hoge bedragen voor opzij hoeft te zetten.