Berekenen.nl

hoe wordt een dagloon door UWV bepaald als je parttime werkt?

Ik krijg een uitkering, gebaseerd op de standaard berekening van: verdiensten van 1 jaar (SV-loon), gedeeld door 261 (gemiddeld aantal werkdagen). Maar ik werk parttime (en nu ook nog wisselend ivm ziekte van collega). De berekening van de UWV komt uit op 55,44 (omgerekend naar een werkdag van 8 uur is dat 6,86 bruto).
ik heb gelezen dat het UWV in ieder geval het minimumloon betaald (74,58 per 1-1-2019).
hoe kan ik dan beduidend minder berekend en betaald krijgen?
Daarnaast houdt de uitkering op wanneer je 87,5% van dat salaris verdient. Ook de uitleg over het vakantiegeld (bijtellen of aftrekken) is niet duidelijk, waardoor ik niet weet wat mijn uiteindelijke toetsbedrag is en dus wat ik mag verdienen om nog uitkering te houden.

Vraag gesteld door: Christien
Reageer jij op deze vraag?

Madelon: Naar mijn weten krijg je als je minimumloon verdient en dan een uitkering krijgt, dat het dan twee maanden 75% is en daarna 70% van je SV loon. Dat komt uiteraard onder het minimumloon uit maar dat is nu eenmaal zo. Daar zit geen minimum aan.

Wel kun je bij het UWV een toeslag vragen als je onder het sociaal minimum komt. Ik denk dat je toch echt even het beste het UWV zelf even kan bellen hoe dit in jouw situatie zit. Dan kun je meteen vragen hoe het zit met het vakantiegeld. Of dat in de WW uitkering zit of ook met een toeslag wordt uitbetaald.

Je kunt het UWV op dit nummer bellen: 088 - 898 9294